Šta je novo?

Problem sa Sapphire 4870 512 mb

Marko94

Cenjen
Učlanjen(a)
16.10.2012
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem sa Sapphire-ovom 4870 grafickom, naime ona puca nakon nekih 10-15 minuta igranja GTA IV ili nakon minut igranja Counter Strike-a 1.6 (gde mi se i prvi put pojavio problem, pre toga je GTA IV radio bez problema) i u jos nekim starijim igricama. Temperatura je 55 stepeni C max pod punim opterecenjem, tako da mislim da se ne pregrejava.
Cudno je to sto moze svaki benchmark test da odradi bez problema i sa dobrim rezultatom, takodje i Dirt 3 na maksimalnim podesavanjima bez problema mogu satima da igram, temperatura takodje 55 stepeni maksimalno.
Stabilna je i na klokovima 850/1170, odradila par testova na tim klokovima i vracena na default.
Sto se tice drajvera instalirana verzija Catalyst-a mi je 12.6
verzija biosa je 011.006.000.003.000000 (113-AB68800-XXX)
Da li neko zna u cemu je problem, i kako da ga resim?
Unapred hvala! 🙂

Zna li neko sta da radim?

da ti ne fali neki softver?
Instaliraj Dx9 ceo.
Odradi sve update tih igara.
Ovde ne pise koje napajanje koristis???
Da li si razmisljao da je ono oslabilo
pa u momentu zabode.
Treba to proveriti.
Na kraju krajeva
ako je sve to oke,
onda grafika ima problem

Dx9 je instaliran, napajanje je
LC POWER LC500H 500W
moglo bi da bude da je ono slabo, za sad nemam ni jedno jace sa kojim bih mogao da testiram.
Trazim na Guglu i vidim da nisam jedini sa ovim problemom, negde sam procitao da bi update biosa moglo da bude resenje, samo nisam to nikad radio, pa cekam da vidim da li neko zna mozda drugi nacin, ako postoji...

LC 500H nije lose
al mozda i nije najsrecnije resenje
za ovu karticu.

Ja sam imao gainward 4870GS i sa napajanjem lc power 6550 nisam imao nikakvih problema u igrama. Tvoje napajanje jeste slabije za 50w ali mislim da nije problem u njemu. S obzirom da si rekao da ti je GTA IV ranije radio bez problema, rekao bih da je u pitanju kartica, osim ako nisi u skorije vreme imao neke vece izmene u softveru. Sto se tice update-a bios-a ne bih se igrao s tim ako nisi siguran kako se to radi. Mislim da ti je najbolje resenje da reklamiras karticu - naravno ako je jos u garanciji. Eventualno probaj da je istestiras u Furmark-u ili nekom slicnom programu gde ces je malo vise opteretiti. Inace, ova moja je crkla posle ravno godinu dana - srecom pa je garancija vazila 2 godine pa sam uspeo da je zamenim 🙂

lc500h je dosta lsiji d 6550.
Druga stvar,
napajanje je verovatno oslabilo,
st je vema mguce,
treca stvar,
nek pozajmi drugo napajanje,
evo dacu mu ja i nek testira sa njim.
Nek proveri elektrolte na maticnoj
ploci da se nisu naduvali

ova tatatatura je Intex a ustvari kopija
odnosno IntexAcopia krsh.
Tako da...
vazno je da se co'eku resi problem
a ne da brinemo o mojoj NEpopravljanoj tatataturi.
Bum 🙂

Moze li da bude da je ovo?
The actual problem, which some people started calling the PowerPlay problem, was that the ATI card would keep switching the GPU clock speed between 500 Mhz and 750 Mhz. This would cause the card to, at some point, stop responding as it couldn't cope with the switches. As these switches happened nearly every second when running a 3D game. The switching is normally required when running either a 2D application (500 Mhz, require less GPU) or a 3D application (750 Mhz, require more GPU).
Kaze da je resio problem flesovanjem biosa, dao je i uputstvo, pokusacu i ja to da uradim pa sta bude - bude 😀
http://www.whalliance.com/forums/showpost.php?p=1774933&postcount=4

^ ako mislis da je do PowerPlaya probaj prvo u MSI AB-u da podignes malo napon i onda cekraj force constant voltage u opcijama. Tako nece obarati napon u igrama.... a mozes i da pratis klokove sa OSD-om da vidis da li ih obara.

Ploca nije problem, nova je, graficka je radila isto ovako i na b3 verziji ove ploce koja mi je crkla pa sam je reklamirao i dobio ovu g3 😀
Poklapa mi se sve, da bi bio siguran flesovacu na istu verziju na koju je i on

Problem resennnnnn!! 😀
Oleeee 😀
Flesovao sam bios i sad radi kao sat, cak u GTA gpu usage ne prelazi 90%, ne znam kako, pre je bilo zakucano na 99% 😀
Hvala svima na odgovorima! 🙂

Nazad
Vrh Dno