Brainstorming
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.01.2010
- Poena
- 154
Vrlo moguće da je i ova moja iz tog škarta. Sad treba čekati novu isporuku koja ne verujem da će pre 15. I ovu sam čekao dve nedelje.
pa meni nije jasno zasto su te vozali u opste?Da ne ureknem, izgleda da je problem konačno rešen! Stavljena je PowerColor grafika i prošla je OK i instalacija i podizanje sistema posle instalacije i dva puta 3D Mark Ventage pod extreme opterećenjem. To sam sve ispratio u servisu i ostavio ga da ga još malo probaju. Sad idem da vidim da li i dalje sve OK.
Sve sto je trebalo da urade jeste da zabodu problematicnu karticu u drugu plocu, ako radi, onda nije do kartice (mada je u startu bilo jasno da jeste), ako ne radi, onda brate lepo da ti zamene karticu!
mala digresija,
sto se tice anobias9-vog post-a, odavno nisam procitao vecu bedastocu, us svo postovanje. Mislim da bi doticni trebao da se uzdrzi od davanja savjeta ljudima sa problemima sve dok malo ne savlada materiju, pogotovo tipa "Opste je poznato da USB vuce mnogo struje iz kucista", "Sve novije generacije grafickih zahtevaju barem minimum 250 w Na idle " - s' tim da kartica posatavljaca topic-a trosi 40tak w u idle, moguce i manje, "opste je poznato da je za quad core potrebno minimum 850 w", "neznam da li si izvlacio tv karticu one znaju da trose dosta napona" - citavih 10w... uz izvinjenje sto sam ovako upao, nisam imao namjeru, ali kada sam procitao post morao sam. Neka postavljac slobodno preskoci kvotovani post.
Vrlo je moguce da ja nisam obrazovan u materiji iako sam zavrsio za majstora elektronskih uredjaja,da nebudem sad bas opsiran i nabrajam kojih.Otprilike mu to danas dodje precizni mehanicar.Da neces mozda da kazes da su moji drugovi koji rade 15 godina kao kompjuterski serviseri neiskusni? E a sad malo ja tebe da opovrgnem u tvom jednom postua li je chieftec 400w, dovoljan da potera GF9600gt 512ddr3
Sam si naveo da:
u principu je na neki dc procesor sa 1-2 hdd-a, dvd i koji ventilator i vise nego dovoljno. to ce u peak-u vuci nekih 150-160w, neoverklokovano.
Da li ti sad sebe zelis da opovrgnes ovo cinjenicom?Kako to da sve te komponente odjedanput imaju toliku potrosnju i to ne podignutim satom u GHZ pop. na Eng. Overclocking?
Pored svega ja sam postavio gore link na coolermaster,gde ima kalkulator potrosnje napona.Izgleda da su i oni neiskusni pored tebe.A zaradjuju milione visegodisnjem iskustvu.Izgleda da su i USB uredjaji poceli sami da se napajaju pa netrose nista? Npr. neznam kako mom drugu nije hteo da se upali nov komp sa kompletno novim komponentama i sa GeForce GTX 285.Sve dok nije promenio napajanje (a tri puta ga je menjao svaki put donoseci jace XXX W) nije hteo da se upali.A od komponenata ima tri harda,satelitsku,dva DVD rezaca,1 externi hard,muzicku karticu Audigy 4 ,gore navedenu graficku,normalno TFT monitor,5.1 surround system...
Ja sam ti sad argumentovao a ti vidi ,mozda i nas majstore malo posavetujes kako se lemi ploca i elektronske komponente,koliko sta ima otpora,koliko sta trosi u kolu struje....itd.I na kraju, nisam hteo da vise argumentujem i demantujem doticnog jer
bi sve ispalo predavanje na Benchu !!!
mala digresija,
sto se tice anobias9-vog post-a, odavno nisam procitao vecu bedastocu, us svo postovanje. Mislim da bi doticni trebao da se uzdrzi od davanja savjeta ljudima sa problemima sve dok malo ne savlada materiju, pogotovo tipa "Opste je poznato da USB vuce mnogo struje iz kucista", "Sve novije generacije grafickih zahtevaju barem minimum 250 w Na idle " - s' tim da kartica posatavljaca topic-a trosi 40tak w u idle, moguce i manje, "opste je poznato da je za quad core potrebno minimum 850 w", "neznam da li si izvlacio tv karticu one znaju da trose dosta napona" - citavih 10w... uz izvinjenje sto sam ovako upao, nisam imao namjeru, ali kada sam procitao post morao sam. Neka postavljac slobodno preskoci kvotovani post.
Vrlo je moguce da ja nisam obrazovan u materiji iako sam zavrsio za majstora elektronskih uredjaja,da nebudem sad bas opsiran i nabrajam kojih.Otprilike mu to danas dodje precizni mehanicar.Da neces mozda da kazes da su moji drugovi koji rade 15 godina kao kompjuterski serviseri neiskusni? E a sad malo ja tebe da opovrgnem u tvom jednom postua li je chieftec 400w, dovoljan da potera GF9600gt 512ddr3
Sam si naveo da:
u principu je na neki dc procesor sa 1-2 hdd-a, dvd i koji ventilator i vise nego dovoljno. to ce u peak-u vuci nekih 150-160w, neoverklokovano.
Da li ti sad sebe zelis da opovrgnes ovo cinjenicom?Kako to da sve te komponente odjedanput imaju toliku potrosnju i to ne podignutim satom u GHZ pop. na Eng. Overclocking?
Pored svega ja sam postavio gore link na coolermaster,gde ima kalkulator potrosnje napona.Izgleda da su i oni neiskusni pored tebe.A zaradjuju milione visegodisnjem iskustvu.Izgleda da su i USB uredjaji poceli sami da se napajaju pa netrose nista? Neznam zasto je komentar bio u poslednjih 5 godina na raznim forumima ,domacim i stranim casopisima kako treba mala centrala za sadasnje racunare da bi radili?Npr. neznam kako mom drugu nije hteo da se upali nov komp sa kompletno novim komponentama i sa GeForce GTX 285.Sve dok nije promenio napajanje (a tri puta ga je menjao svaki put donoseci jace XXX W) nije hteo da se upali.A od komponenata ima tri harda,satelitsku,dva DVD rezaca,1 externi hard,muzicku karticu Audigy 4 ,gore navedenu graficku,normalno TFT monitor,5.1 surround system...
Ja sam ti sad argumentovao a ti vidi ,mozda i nas majstore malo posavetujes kako se lemi ploca i elektronske komponente,koliko sta ima otpora,koliko sta trosi u kolu struje....itd.I na kraju, nisam hteo da vise argumentujem i demantujem doticnog jer
bi sve ispalo kao predavanje na Benchu !!!
Vaistinu se rodi!Mir Božiji, Hristos se rodi!
Problem je definitivno rešen, komp je prenoćio u servisu i radio celu noć 3D Marc i ništa nije iskočilo. Popodne sam ga i ja malo natovario raznim video aplikacijama i sve je pregurao bez problema tako da se može reći da je to to (da kucnem u drvo).
Mir Božiji, Hristos se rodi!
Problem je definitivno rešen, komp je prenoćio u servisu i radio celu noć 3D Marc i ništa nije iskočilo. Popodne sam ga i ja malo natovario raznim video aplikacijama i sve je pregurao bez problema tako da se može reći da je to to (da kucnem u drvo).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari