Šta je novo?

Problem sa Samsung SpinPoint F1 750GB

Creative_X

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
360
Ako je neko imao slicnu situaciju ili zna sta je problem bio bih mu zahvalan:type:
Kupio sam ovaj hard kao upgrade na postojeci sistem i sluzi mi kao storage space. Desava se da kad hocu da pristupim nekom folderu na njemu (s vremena na vreme,ne uvek) da mu treba dosta vremena da otvori folder,kao da pristupam DVD disku a ne hdd. Preko T. Commander-a, izadje prvo prozor na kome pise "connecting..." pa tek onda otvori folder. Kad sam ga ubacio u racunar,samo sam kreirao particije preko win 7 alata u computer managament-u i iskopirao nesto muzike i filmova na taj hard. Nadam se da sam uspeo bar malo da docaram situaciju
Hvala unapred. :bottle:

Isto i kod mene ponekad na F3 i na XP-u SP3...

Pogledati power menadžment. Vrlo lepa šansa da se operativni suistem bori za uštedu energije.

Ma to je ,hdd ide u sleep mode, samo mi nije palo to na pamet,nikako! :wall:

E a kod mene nije :(. Znao bih za to da sam promenio jer je po defaultu na "never". Mada vrlo se retko dešava a i ovih dana instaliram novi sistem, prešao sam na SP3 pa nije ni prvi ni poslednji problem koji se pojavljuje a nije ga bilo na SP2... Užas. Ali rešavam polako jedno po jedno, isprobavam, vraćam ghostove gradim polako na sigurno. Možda problem i nestane, tj već ga nisam video jedno vreme. Simptom je bio da se smrzne explorer na 30ak sekundi, ne mogu da otvorim my computer ni particiju iz toolbara ali miš reaguje.

Isto se desava i kod mene i to na Seagate 500gb i Seagate 1.5tb. Ne smeta mi jer su ionako storage. U power menagementu mi je stavljeno na 20min pa predpostavljam da je to to. Predpostavljam da nema veze sa ukljucenim smart monitoringom u biosu?

Koje napajanje je u Vasim kompovima (koliko vati, kog proizvodjaca)?

CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W
Resio problem,bio je ovaj power managament tako podesen.

Kod mene piše u profilu, neki krš :). Ali onog smrzavanja nema evo danima. Mislim da je bilo zato što nisu svi uređaji bili instalirani (još jedino drajvere za sky star nisam ughostovao dok se ne odlučim koje ću). Kada je svež sistem i ima neki novi hardver onda hoće neobjašnjivo bespotrebno dugo da drlja, i usporava sve, čak i kad mu ukažem na putanju do drajvera. Kad sve legne na svoje mesto onda izgleda nema problema.

Nazad
Vrh Dno