Šta je novo?

Problem sa Saitek Cyborg misem

holysmokey

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2007
Poena
301
Pre neki dan sam pazario istoimenog misa. Pored svog mog odusevljenja izgledom i funcionalnoscu za gamerskog misa na prvi pogled, naisao sam na problem prilikom instacije software-a. Naime, ubacim CD i kliknem na install driver and software ispratim sve korake do kraja i naravno instaliram SST za konfiguraciju dodatnih dugmica i zavrsim sa instalacijom. A tada nastaje problem. Driveri su lepo instalirani i windows ga prepoznaje pod svojim imenom ali software za konfiguraciju ne postoji nigde na HDD-u, osim programcica za podesavanje njegove duzine. Interesuje me da li je neko vec imao takav problem i molim za pomoc ako neko zna nesto o tome

Prvo, idi na njihov sajt i skini najnovije drajvere za njega. Neznam koji idu od drajvera na samom disku, ppa za svaki slucaj uradi ovo. Treba da se skinu dva exe fajla, jedan je sam drajver za misa a drugi je SST programing. Sa samim drajverima nema problema pri instalaciji. Problem nastaje kod SST. Resenje je ovo:

1) Instaliras drajvere, oni idu kako treba pri instalaciji
2) Uzmes npr WinRAR ili 7Z i raspakujes u jedan folder SST softver ( desni klik na exe i nadji dole extract to... )
3) U folderu lociraj software_loc_9.msi. To je engleska verzija. Njega instaliras standardnim dvoklikom
4) U istom folderu pokreni Setup.exe (opet dvoklik na njega) i instaliras Magic Bus Drivers

To bi trebalo da odradi sam instalacioni program za SST ali iz nekog razloga ne radi. Ovo bi trebalo da odradi posao, bar je odradilo meni na GM3200 koji imam.

Hm, ja sam pre neki dan takođe uzeo istog miša i nemam nikakvih problema.

Imam Vistu Ultimate 64 edition i SST mi normalno radi sa Cyborg mouse.

Moze li netko da kaze cenu i ja sam se zapalio videvsi ga.

@ tralala_tralala:

Saitek zna pomalo da ima problema sa drajverima. Ovo je sa njihovog sajta za podsku, i to postovao korisnik koji je kao i mnogi imao problema sa instalacijom drajvera ( pa i ja). Kod mene je instaliran XP. I gornji nacin je resio problem. Izgleda da nije nesto sto je kod svih izrazeno.Glupa stvar, sta da se radi. Samo neka resi problem.

@ Nikola1:

Ako se ne varam, u zadnjem broju Sveta kompjutera je objavljen oglas sa njime na slici. E sad, bese preporucena cena nekih 4000 din, ako se ne varam. U svakom slucaju proveri preko zastupnika Saiteka ( firma compdesk).

U najkracim mogucim crtama mis je EXTRA...barem moje misljenje. Pored 10 programabilnih tastera u 3 rezima rada dolazi se do konacnog broja tastera koji su vam na raspolaganju a to je cak 30. S obzirom da sama tastatura ima 101 taster moze se reci da se mis moze koristiti cak i za kucanje nekih tekstova :smash:

Nasao sam resenje na saitekovom forumu dan posle postavljenog pitanja ali sam bio sprecen da napisem resenje problema posto nisam mogao nikako da se odvojim od njega. I ako sam skinuo najnovije drajvere i SST sa njihovog sajta i dalje sam imao isti problem. Resenje se nalazi u C:\Windows\Temp\Saitek\RANGE_Saitek_Mice_SD6_32_Software\00000013 (ako je vec pre toga uradjena instalacija software-a) a fajl je software_loc_9 kao sto je rekao vasiljevic, mada mislm da je ovo laksi nacin ako vec nece da se instalira iz prvog puta.

U svakom sliucaju vasiljevicu hvala

Ceo Cyborg serijal je fenomenalan za Gamere! Recimo meni je mish ok, ali commander unit :) za wow, dotu i slicno! Btw jako su izdrzljivi proizvodi!

Jeste da je prevashodno gaming miš ali upotrebom custom profila se može koristiti u svim aplikacijama. I prilagoditi ličnim potrebama. Sad kad sednem za komp sa nekim drugim mišem po inerciji tražim tastere sa cyborga kako bi izvršio neku operaciju bez skidanja ruke sa miša. Ni na net ne mogu bez ovog mišonje. Šta ti je navika.

Mis je odlican, meni je recimo na hat switchu namesteno back@ffw i zoom+ i zoom- u firefoxu

Vrh Dno