Šta je novo?

Problem sa Sagem Fast 800 ADLS modemom

Mr.Bungle

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2004
Poena
319
Dobio sam pre neki dan ovaj modem kao zamenu za ActionTec modem od svog provajdera. Nakon instalacije prvo sto sam primetio je u Event Viewer-u dobijam gresku sledece sadrzine:
Source: Service Control Manager
Event ID: 7000
Description:
The General Purpose USB Driver (adildr.sys) service failed to start due to the following error:
The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

Koliko sam shvatio postoji problem sa USB driver-om, tako da sam ga reinstalirao, ali problem je i dalje ostao. Da li neko zna resenje za ovaj problem?

Ako koristiš XP ne bi trebalo da bude problema. Imam isti modem i radi bez problema. Proveri da li ti firewall ili antivirus blokira podizanje servisa.
Probaj da modem uključiš u drugi port.

Poslednja izmena:
To ti je najgori moguci modem, jednostavno goreg nema :D. Ako budes dobijao bsod dok si na netu znaj da je on, kod mene se na svu srecu jos nije pojavio plavac ali znam ljude kod kojih jeste. Je l' dobijas i DCOM gresku?

definitivno je najgori modem, meni ponekad treba i po 5 minuta dok ga prepozna, tj dok mu ne pozeleni lampica i pojavljuje mi ponekad i bsod, ali ne bas cesto, taman dovoljno retko da me mrzi da zovem teh. podrsku :D , a ne daj boze da pozelis da instaliras linux, ja sam se dva dana mucio i da nije bilo jednog tipa sa ubuntu foruma nikad ga ne bi namestio, ali nadam se da cu dobiti ruter od beotela i da se resim bede ...

Nakon malo googlanja nasao sam nekakvo resenje za ovaj problem. Kako je to nekakav sistemski fajl za Win98 nije potreban za WinXP treba ga iskljuciti(stopirati) u registrima na sledeci nacin:
Prvo treba uraditi backup registrija, pa pokrenuti Run>regedit>HKLM/System/CurrentControlSet/Services/ADILOADER(u mom slucaju to je ELOADER jer ovog nigde nisam nasao u registrima) i tu treba u okviru Start-a promeniti(Modify) Value Data sa vrednosti 2 na vrednost 0 i snimiti. Isti proces ponoviti i sa ControlSet001 i ControlSet002.
Nakon ovoga izaci iz registrija i restartovati racunar. Nakon nekoliko restarta se vise nije pojavljivao ovaj error. Ne mogu biti 100% siguran da je ovo resenje jer mora proci jos neko vreme kako bih video da li ce se opet pojaviti ovaj error za sada ga nema.

To ti je najgori moguci modem, jednostavno goreg nema :D. Ako budes dobijao bsod dok si na netu znaj da je on, kod mene se na svu srecu jos nije pojavio plavac ali znam ljude kod kojih jeste. Je l' dobijas i DCOM gresku?

Tek ga imam nekoliko dana za sada nisam imao ovih problema, a javljam ako ih uočim.

Ja ga imam skoro 2 godine i nisam imao nikakvih problema, instalirao sa Win ko zna koliko puta, promenio nekoliko drajvera za modem.:)

Stvarno, i ja ga imam oko dve godine... Pricamo li o istom modemu? :)

I ja imam ovaj modem od kada je počeo adsl u Srbiji. JEDINI problem kod ovog modema je što se napaja samo iz usb porta pa neki put ume da zakuca laptop, sa desktopom radi ko sat. Razmišljam da li da zadržim modem kada budem otkazao adsl kod Beotela. Ako se ovde priča o Beotelovom Conexant ruteru, onaj isti koji koristi i Sezam, mogu samo da kažem :zgran:. Pa taj ruter sam restartovao i par puta dnevno. Možda je dobar za surf, ali za torrent je đubre. Kada ide torrent restartujem ga i po 2 puta dnevno, dok sa Sagem modemom torrent ide...

Poslednja izmena:
Ne mozes da zadrzis modem kad otkazes Beotelu, dobio si ga na koriscenje, nije ti prodat (bar je takav dil kod mene).

Postoji Sagem 800 u vise varijanti. Sa oznakom E3 i E4. Ja imam E3, ali po onome sto sam cuo, noviji E4 je losiji. Mozda vi imate takve. Obrnite ih i pogledajte nalepnicu. Inace to je verzija Eaglovog cipseta, ako sam ja dobro nahvatao podatke. Taj cipset jos koriste i Asus AAM6000UG, Huawei SmartAX MT810, Sagem 908...

Budi receno da je uzasno tesko podesiti E4 modeme na Linuxu... Jednostavno driveri ne funkcionisu. E3 se podesava za nekoliko minuta, bukvalno.

Poslednja izmena:
Kod mene je E3, i sve lepo funkcionishe.:)

evo sad video i moj je E3
jedina zamerka sto mu dugo treba da ga prepozna ( ikonica prodje sve dugine boje i onda pozeleni)

Lik koji mi je montirao je uz pakovanje dao original cd sa driverima i jedan divlji cd za koji kaze da su pravi driveri na njemu.

takodje Sagem modem imam i ja plave je boje,evo linka http://www.sagem-communications.com/index.php?id=182&L=0# do sada nikakvih problema nisam imao sa njim,radi i na Visti bez problema,sinhronizacija traje jako kratko,dok se podigne sistem on je vec zavrsio i mogu da se konektujem,jednom sam ga ostavio da skine 3.6 gb,ni jednom nije pukla veza ili bilo sta slicno.Znaci on kod mene radi savrseno i ne bih ga sigurno menjao ni za jedan ruter,jer imam samo jedan komp i ne treba mi ruter sa LAN portovima da bih povezao vise racunara,ili da se posle cimam da prosledjujem portove i ostale gluposti.Ovako se samo konektujem i sve radi .....Kako bi rekli u onoj reklami "sipas i ne mislis" e kod mene je "konektujem se i ne mislim" :)

Moj je model E4.

Ja imam E4 i radi. Jedina razlika od kada imam modem je sto mi svremena na vreme komp zakoci i samo "malo dugmence" pomaze.

Imao sam isti problem, general purpose usb...adildr.sys, mozes da probas search u ovom forumu. Meni se problem manifestovao tako sto mi se kompjuter povremeno resetovao koristeci neke programe za odrzavanje konekcije (koji su meni bili neophodni na tom modemu).
Probao sam da ga resim isto kao i ti, tim editovanjem redzistrija, ali dzaba. Problem je u tome sto postoji odredjeni bug u win xp-u koji izaziva taj problem i postoji hotfix za taj problem. Ja sam to resio sa poslednjim autopatcher-om, ali sad je vec aktuelan SP3, pa mozes probati sa njim.
Inace, jeste mali offtopic, ali toplo ti preporucujem da sto pre predjes na ruter:))) Ja se vise ne vracam na taj sagem ili bilo koji modem.

Nakon nekoliko dana od kada sam promenio parametre u registrima nije se pojavljivao error. Inace pre nego sto sam menjao parametre vec mi je bio instaliran Service Pack 3. Mozda je i on doprineo tome?

Sagem fast 800/840 A4 radi dobro i na Ubuntu, XP-u, Visti

Ja sam ovaj modem dobio na korišćenje od EUnet -a i nisam imao nikakvih problema, a koristim ga više od godinu dana. Skinuo sam par stotina GB sa rapidshera koristeći pakete i od 256, 512 i 1,5Mb/s. Moj modem je tip A4. Sto se tiče brzine prepoznavanja primetio sam da kada sam na Visti onda lampica brže pozeleni nego na xp-u. Juče sam uspešno instalirao i Ubuntu 8.04 i radi bez problema. Pošto sam čitao da ljudi imaju problema sa drajverima za ovaj modem ( za Ubuntu) evo rešenja http://www.ubudsl.com/en/download.php. Jedino da napomenem da prilikom prvog restarta Ubuntu nije hteo da se podigne dok je modem bio priključen, ali kada sam ga priključio posle podizanja sistema sve je radilo perfektno. Korisnici Eunet i Sezampro adsl-a treba samo da odaberu svog provajdera sa liste i samo upišu username i pass, a ostali moraju "ručno" da podešavaju konekciju. Ovaj način je vrlo jednostavan u odnosu na neke druge koje sam našao na netu (čak za A4 je mnogo teže naći uputstvo nego za A3). Pozdrav!:banana:

Nazad
Vrh Dno