Šta je novo?

Problem sa sagem 1201 ruterom

shut_down

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2007
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600X & DeepCool AG620
Matična ploča
MSI B450M PRO-VDH
RAM
Patriot 3200MHZ Viper Steel 2x16GB
GPU
Palit RTX 3060 Dual
Storage
Kingston A2000 500GB, Patriot Blast 128GB, Samsung HD204US 2TB
PSU
CORSAIR RM650
Kućište
MSI MAG Forge 100R
Monitor
Dell SE2723DS & ViewSonic VX2260wm
Miš & tastatura
Razer Deathadder V2 Hyperspeed & Logitech MX Keys S
Mobilni telefon
Samsung S21 FE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Od PTT-a sam dobio ruter iz naslova. Problem je u tome sto mi se bar po 3-4 puta dnevno gubi konekcija (evo pre 20ak minuta mi se to desilo). Lampice pocnu da svetlucaju kao da je ruter resetovan. Ovo ne bi bio veliki problem, da se ne desava na sred download-a sa rapidshare-a. A desava se i kada konekcija miruje (nista ne skidam, niti otvaram stranice).

Da li je neko ima slicnih problema? I sta bi bilo resenje... :trust:

Od PTT-a sam dobio ruter iz naslova. Problem je u tome sto mi se bar po 3-4 puta dnevno gubi konekcija (evo pre 20ak minuta mi se to desilo). Lampice pocnu da svetlucaju kao da je ruter resetovan. Ovo ne bi bio veliki problem, da se ne desava na sred download-a sa rapidshare-a. A desava se i kada konekcija miruje (nista ne skidam, niti otvaram stranice).

Da li je neko ima slicnih problema? I sta bi bilo resenje... :trust:

Provalio sam da kada se desi "zaglupljivanje" rutera - dobijem novu IP adresu. Koliko cesto provajder daje novi IP? I da li je normalno da se tada totalno izgubi konekcija? Evo dokle sam poslednji put stigao sa download-om sa rapida...

2ylmp8l.jpg

Provalio sam da kada se desi "zaglupljivanje" rutera - dobijem novu IP adresu. Koliko cesto provajder daje novi IP? I da li je normalno da se tada totalno izgubi konekcija? Evo dokle sam poslednji put stigao sa download-om sa rapida...

2ylmp8l.jpg

Vise pitanja si postavio, pa ima i vise odgovora:

1. Da li si dobro povezao ruter, spliter i sve kablove? - pogresno povezano moze da dovede do prekida adsl veze

2. Da li imas na bilo kojoj tel. uticnici ukljucen telefonski aparat? - svaki tel. aparat mora da bude povezan posle splitera.

Sad, ako se ruter ponasa tako kako si naveo, ocigledno je da dolazi do njegovog resetovanja (restartovanja), tako da ne bi bilo lose da proveris naponski kabl, adapter...
Kada se ruter ponovo sinhronizuje i prodje autorizacija tvog korisnickog naloga, dobices novu IP adresa, a mozda i neces... zavisi...

Vise pitanja si postavio, pa ima i vise odgovora:

1. Da li si dobro povezao ruter, spliter i sve kablove? - pogresno povezano moze da dovede do prekida adsl veze

2. Da li imas na bilo kojoj tel. uticnici ukljucen telefonski aparat? - svaki tel. aparat mora da bude povezan posle splitera.

Sad, ako se ruter ponasa tako kako si naveo, ocigledno je da dolazi do njegovog resetovanja (restartovanja), tako da ne bi bilo lose da proveris naponski kabl, adapter...
Kada se ruter ponovo sinhronizuje i prodje autorizacija tvog korisnickog naloga, dobices novu IP adresa, a mozda i neces... zavisi...

Hvala na odgovoru :)

Sve sam lepo povezao, ali imam 2 telefonska aparata prikljucena pre splitera. I neki put se cak i cuje malo sustanje u slusalici. Pokusacu da to sredim - pa javljam kako je ispalo.

P.S. A koliko cesto provajder menja IP? I da li moze da se desi da se IP menja npr dok nesto skidam?

Poslednja izmena:
Nema neko pravilo oko menjanja ip-a, modem moze da bude konektovan i po mesec dana da ne dodje do reconnect-a konekcije, a samim tim i promene ip adrese, a kada se desi reconnect modema moze da se desi bilo kad, pa i kad nesto skidas, a sa obzirom da pre splitera imas telefon, onda ti je to problem sto cesto puca konekcija, telefon treba da ti bude iza splitera.

Otkazuje, vrati to i trazi ispravan
Spalio sam par komada kod mene isti simptomi. Samo me je prvi *****avao desetak dana dok sam ukapirao. Drugi nisu hteli da menjaju pa sam trazio da ga zadrze. sutra su mi doneli ispravan huwei koji je izdrzao 3-4 meseca, pa sam koristio njihov ispitni sa otvorenom MAC adresom, vrat ga za desetak dana i tek sad se zadrzao jedan ispravan 6-7 meseci.

Sve u svemu - uvaljaju nam djubre, pa se tako i odnosi prema njima!

Postavio sam spliter pre telefona i za sada je sve uredu :) Videcu sutra kako ce da se ponasa... Hvala svima.

Nazad
Vrh Dno