Šta je novo?

Problem sa ruterom

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Pošto koristim usluge Telekoma u box 4 paketu, već nekoliko godina sve funkcioniše preko Huawei 8245Q2 uređaja gde sam podesio dve mreže (na 2,4 i na 5GHz) pri čemu koristim ovu drugu, nazovimo je "Mreža 5".

U poslednje vreme klinac mi se žalio na povremeno "štucanje" tj. jako kratke prekide dok igra igre online ali nisam nešto obraćao pažnju na to, međutim sinoć prilikom gledanja TV primetim po prvi put da slika na svim kanalima secka i da je na njemu "Mreža 2,4". Pogledam na tri telefona i na tri tableta i na svima je pod WiFi povezan na "Mrežu 2,4" dok se, što je najčudnije "Mreža 5" uopšte ne vidi kao dostupna. Resetujem ruter jedanput na dugme, drugi put izvlačenjem kabla iz struje na par minuta i oba puta nađe "Mrežu 5", konektor se na nju, bude par minuta na njoj i onda prebaci na "Mrežu 2,4" a "Mreža 5" se izgubi i ne vidi se.
U podešavanjima rutera na 192.168.1.1 za "Mrežu 5" stoji da postoji SSID i da je enabled, channel je 48, channel width je auto...

Šta može da bude problem (nešto softverski ili možda otkazuje nešto na ruteru) i kako možda rešiti pre opcije zvanja Telekoma i prijave kvara (pitanje je koje uređaje oni trenutno imaju u slučaju potrebe zamene)?

obzirom da operateri dobro naplacuju svoje usluge prva stvar koju treba da uradimo svi je da ih zovemo da rese problem koji je nastao. ja ih maltretiram dokle god nesto nije u redu.

Znam, ali iskreno ne bih ih zvao ako je u pitanju nešto baš minorno što se može rešiti brzo i jednostavno jer mi nije u interesu da izlazim sa posla i čekam ih dok se ne sete da dođu za nešto za čim realno nema potrebe.

Jesi probao ovo:

1. uloguj se u ruter
2. nadji Advanced > Wi-Fi Settings (or WLAN Basic Settings)
3. nadji opciju pod imenom "Prioritize 5 GHz" or "Dual-band auto-selection" i iskljuci je ako je ON.
4. Apply i save.

Pokusaj i da promenis kanal za 5GHz:

Wi-Fi Settings > Advanced 5 GHz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno