Šta je novo?

Problem sa rezolucijom

Srm

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2004
Poena
304
Naime problem je mozda banalan ali me izludjuje.
Radi se o tome da posedujem nVidia GeForce 2 MX 400 sa TV out. Ranije kada sam je kupio i instalirao na TV izlazu mogao sam da biram rezoluciju i osvezenje na TV. Kako sam redovito skidao drajvere za graficku sa nVidia-nog sajta i instalirao ih, nisam vise u mogucnosti da biram rezoluciju na TV-u. Naime ne zelim da biram rezoluciju vec je ona zakucana 800x600 60Hz. Ranije je bilo 1024x768 75Hz, i slika na TV-u je bila super. Sada i ako je stiklirano da na sekundarnom izlazu bude full scrin slika na TV-u nije u granicama ekrana, pa se desava da mi titlovi nekog filma beze iz ekrana. STA mi savetujte. Napominjem da sam pokusao da instaliram stare drajvere kod kojih je je bilo kao na pocetku, ali nije moguce jer sve je zakucano na 800x600 60Hz bez mogucnosti promene.

Instaliraj TV Tool ;)

Instalirao sam TV Tool 9.7 koji je kao najnoviji i nisam resio problem. Opet isto. Imate li neko novo resenje.

Nema sanse da ti je rezolucija na TV-u bila 1024x768 na 75Hz, maksimalno je 60Hz mada i tada na TV imas samo 50Hz (osim u NTSC gde je 60Hz). Imao sam davno Gf2 MX i maksimalna rezolucija mi je bila 800x600 (Asus 7100) tako da proveri na internetu kolika je max rezolucija na TV outu za tvoj model.
Sto se tice same promene rezolucije za TV out u novijim drajverima po defaultu uvek stoji ukljucena maksimalna rezolucija a ako hoces da je promenis moras cekirati opciju SHOW ONLY PHISICAL PANNING RESOLUTIONS.

Vrh Dno