Šta je novo?

Problem sa rezanjem DVD medija

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Uzeh neki dan NEC 3540A i za sada mi zadaje dosta glavobolje.
Sem nekih hardverskih problema imam i neke druge. Sa rezanjem.

Lepo reze, normalno, ali kada stavim da reze multisesio, tj. da mogu posle da nastavim rezanje {da ne zvrji recimo dva giga prazno} izbaci mi sledecu poruku:

capture82pb.jpg

Ja mu kazem "Burn multisession anyway" i on nastavi. Ali taj disk je posle NEUPOTREBLJIV!

Samo sam jedan disk uspeo tako da narezem a ostali {4-5} su pukli!

Ponekad mi izbacuje i ovu gresku:

ili ovu

Mediji su Verbatim DVD+R 8x. Napominjem da sa obicnim diskovima nemam problema.

Molio bih za pomoc, ako neko zna sta se desava? :mad:

Iz kog programa rezes? Za DvD-multisesion moras da ispostujes neke drugacije procedure nego sto su kod cd-a. Konsultuj dokumentaciju/help programa koji koristis.

Rezem iz nera.
Ajd ako ti nije problem pojasni u kratkim crtama oko procedure?
Meni bas i nije jasno?

Ista situacija je i kod mene kada rezem multisession DVD, a kada rezem multisession CD nemam ovaj problem. Rezac je Pioneer 109.

Hm. Poglecdah malo bolje tvoje slike. Mislim da ces multisesion morati da rezes:
1) sporije.
2) samo na +RW diskovima.
Na - diskovim ni pod razno, nije podrzan. Za + bi trebalo, ali ume da bude problematicno. Malo zavisi od rezaca/firmwera, malo od softvera.

Sta hoces da kazes da na -R ne moze nikako a ni na +R, samo na +RW?
Pa za cega sam ja onda kupiJo rezac, majku mu?

Zanimljivo, dok sam nekada davno bio naivan i koristio Nera (pisac je bio Nec 1300, 4x dvd snimac) dobijao sam identicna upozorenja (kao na prvoj slici) ali sve je ipak bilo citljivo.

Preporucujem Ones i/ili Easy Media Creator 7.5, iz njih sam narezao 100+ multisession dvdeva, nikad nikakvo upozorenje i sve je citljivo

Poslednja izmena:
Meni se ovo isto desava, rezac je NEC 2500A.
Na primer diskovi DVD-R narezani u multisession Nero nece da kopira (sa DVD-Copy) na DVD+R. Kaze mi ovu poruku . Znaci ako mu stavim DVD-R/RW onda nareze to lepo, ali na DVD+R nece. Ako probam kopiranje takvog diska iz Alcohola 120%, vidljiva je samo prva sesija.
Ovo sam primetio da se desava u novim verzijama Nera, sto je totalno glupo, jer je te originalne multisession diskove on sam rezao, a posle nece da ih kopira. Takodje je totalno glup nacin na koji radi taj Nerov DVD-Copy, tj. ako sam rekao kopiraj data disk, onda sta on rekonstruise sessije i izvodi, valjda treba da na kopirani disk stavi sve podatke sa prvog u prvoj sesiji i gotovo. Zasto ja da razmisljam koji je standard diska, valjda on treba da skonta sta moze sa ubacenim medijom.

Poslednja izmena:
Ja nisam ni pokušavao multisession sa -R diskovima, ali sa +R kod mene radi bez problema. Inače, multisession diskove kopiram fajl po fajl, a ne kao disc copy, što zbog pomenute nekompatibilnosti, što zbog toga što multisession tretiram kao nužno zlo (tj. dorezujem samo kad baš moram), a šta će mi još jedna potencijalno problematična kopija :)

Vrh Dno