Šta je novo?

Problem sa rezanjem diskova ...

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Ajde da postavim ovde, ako neko zna bolje mesto neka prebaci ..

Elem, krenem da rezem bekap, narezem nekoliko DVD-ova sa velikim video fajlovima sve ok.
Predjem na mp3 - dvd pukne ... Promenim program, pukne ponovo ... Reko mozda je puno malih fajlova pa se gubi, zapakujem sve u .rar od 4 gb - pukne. Napravim .iso, pa krenem da rezem - pukne ... Aj' reko da narezem nesto drugo, sve prodje bez problema ...

?

Poslednja izmena:
Koji program za narezivanje koristis? Koji je DVD-RW model u pitanju? Koji tip medija, na koliko brzina rezes?

Stvarno pa nikakve dodatne informacije nisi dao,kako ocekujes odgovor???

Valjda se iz pitanja moze zakljuciti da rezac, brzina rezanja i program nisu problem, jer se problem pojavljivao nezavisno od tih parametara, tj. na istim brzinama (standardno 4x) je hteo da nareze vece video fajlove, a na tim istim brzinama nije hteo da nareze puno malih mp3 fajlova, pa cak ni kada su bili zapakovani u rar ili u .iso image, sa istim programom (rezac iz TC PowerPack i Nero) je hteo da nareze velike video fajlove, ali nije hteo da nareze puno malih mp3 fajlova, isti rezac (Pioneer 108), sa istim medijima (Verbatim DVD R -) je rezao velike video fajlove, a nije hteo puno malih mp3 fajlova ...

Moze i ovako, ali mi se onaj prvi post cini jednostavniji.

Posle sam sa istim programom na istim medijima i istim brzinama, ali drugom rezacu, narezao te male mp3 fajlove bez problema, a ovaj problematicni DVD-RW je naposletku izdahnuo.

Lepo me je sluzio u svakom slucaju ...

Poz :wave:

Izdahnuo i problem sa njim... cuo sam da jednostavno neki modeli pioneera su ekstra a da su pak neki bez veze, zanimala me je kombinacija koji rezac+koji nero(verzija i sve to)

Kakav si komp imao tada kad si imao taj rezac? Mozda isti? To sto ti opisujes ja bi jedino ovako mogao da objasnim: da si imao malo sporiji komp i narezivao si gomilu malih fajlova, kako si ih ti nazvao, sa recimo nedefragmentisanim hdd-om i da komp jednostavno nije bio u stanju da isporuci podatke sa hdd-a koji su trebali da se narezu

Prijatelj je pokusavao recimo da nareze pun dvd slika na Duron-u 700Mhz na 4x i nije nikako mogao...

Na to sam i ja odmah pomislio, jer je sa velikim fajlovima sve radilo bez problema.

Medjutim onda sam napravio .rar fajl koji je 4 gb velik i ni njega nije hteo da nareze, tako da fragmentacija diska nije mogla predtsvaljati problem, mada su se video fajlovi od po 700 mb rezali bez problema.

Mozda sam naleteo na nekoliko losih medija iz serije, mozda je jednostavno dvd bio pred crkavanjem pa je brljavio kad oce i gde hoce, mozda ... ko zna ...

Ajde da postavim ovde, ako neko zna bolje mesto neka prebaci ..

Elem, krenem da rezem bekap, narezem nekoliko DVD-ova sa velikim video fajlovima sve ok.
Predjem na mp3 - dvd pukne ... Promenim program, pukne ponovo ... Reko mozda je puno malih fajlova pa se gubi, zapakujem sve u .rar od 4 gb - pukne. Napravim .iso, pa krenem da rezem - pukne ... Aj' reko da narezem nesto drugo, sve prodje bez problema ...

?

Ja imam Pioneer
DVR-111D i koristim Cheetah DVD Burner i nemam nikakvih problema
Koristio sam Nero 7 i redovno su mi pucali diskovi.
Sa Nero 8 nisam imao problema ali je Cheetah DVD Burner ostavio na mene najbolji utisak

Ajde da se i ja ubacim jer imam problem da moj DVD rezač neće da reže , a ni reprodukuje diskove . Ploča je IBM rev 2.1 sa procesorom Intel 2.8 Ghz , a na UDMA portu mi je HDD od 160GB master a slave mi je DVD mislim LG-HD-TG-220 vidim da ploča ima 3 UDMA slota a morao sam da na popseban UDMA port postavim sistemski HDD jer kada povežem još nešto onda sistem neće da radi, pošto je iz ThinkCentre mašine a BIOS mu je na nemačkom , prvo je bio communication error u NERO 6.6 pa sam reinstalirao drajver za DVD i stavio NERO 7 , a onda u biosu , koliko sam ja razumeo na nemačkom enableovao IDE controllere i posle par restarta NERO je počeo da javlja DMA failure - CRC error naravno u simulation mode-u , a posle još jedne reinstalacije NERO-a i drajvera za DVD je volšebno proradio i narezao jedan DVD , sledeći dan ista priča , da li je neko imao iskustva sa ovakvim kompovima i koje bi moglo biti rešenje
Komp je
Intel 2.8 GHz
Motherboard IBM rev. 2.1
Hdd 40GB
HDD 160 GB
DVD-RW LG-220
Integrated graphic
3 UDMA ports AGP slots

Pa za pocetak nabavi zadnju verziju biosa na engleskom,ustedece ti mnogo problema.;)

ja sam imao slican (glupi) problem, nije mi hteo nareze disk sa nekim sacuvanim stranicama sa neta. u cemu je bila fora, predugacak naziv (ne znam koliko je bilo karaktera u nazivu ali nije hteo da reze, do nekog procenta i stane .. i uvek isto)
Proveri ovo, ko zna .....

Nazad
Vrh Dno