Šta je novo?

Problem sa restartovanjem

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Sestric mi ima problem sa racunarom, AMD 2000+, 512MB DDR, ASRock SiS maticna, Leadtek 6200 (modovan), Pioneer 110D, MSI DVD Player i Maxtor 120GB.

Znaci ima problem sa resetovanjem, igra oblivion oko 15 min i posle 13-14 min pocnu da se javljaju sitni artefakti (na pocetku igre nije bilo nikakvih smetnju), pojave se, ubrzo nestanu i posto je dosao do tacke gde se ucitava nova celina igre paff! racunar se resetuje. Ja sam mu iz topa rekao da je problem napajanje posto vozi gore navedeni racunar na Neo 300W napajanju (ko zna, mozda cak i nije Neo nego neko losije, JNC, KME...) ali me zanima sta vi mislite?

Ja bih promenio i drajvere pa bih video sta se desava.

Promenis Napajanje i drajvere, ako ne pomaze, probaj sa nekom normalnom grafikom (ne modovanom), mozda se grafika pregreva i puca, desava se...

Modovani leadtek 6200 trosi vise struje,a to napajanje je ionako shit,tako da ce promena napajanja verovatno resiti problem !
p.s. Moguce je da grafika ne dobija dovoljno struje,pa se zato i pojavljuju artefakti.

Najmanja promena u jacini struje koje graficka prima dovelo bih do automatskog gasenja kompa,a gasi mu se graficka zato sto se jednostavno pregreje,znam kada ja klokujem moju graficku i udjem u tako zahtevnu igru kao sto je Oblivion(najzahtevnija) pucaju mi teksture i jednostavno mi izadje iz igre,njemu moze da se rrestartuje.takodje je moguce da memorija ne moze da mu se isprezni(ram) brzo koliko se i puni,tako da se prepuni i komp se restartuje.Tesko da je do napajanja jer nijedna od tih komponenti nije nesto zahtevna sto se napajanja tice.U svakom slucaju bi trebao da promeni napajanje i uzme neku jacu marku zbog varijacije napona.Lako moze da mu se osteti neka komponenta jer ne moze svaka da primeti male varijacije u naponu koje znaju posle nekog vremena da budu fatalne. Izvinjavam se onima koje sam smorio ovolikim tekstom. ;-B

Inace njemu je po defaultu klokovana graficka zato probaj da smanjis klok,ili detalje u oblivionu,koji inace meni sece na 3 puta jacem kompu.

Imas na nvidia sajtu beta drajvere modifikovane za oblivion.probaj da ih skines. verzija drivera 84.25 ! :)

Beli je napisao(la):
Inace njemu je po defaultu klokovana graficka zato probaj da smanjis klok,ili detalje u oblivionu,koji inace meni sece na 3 puta jacem kompu.

Vrlo vrlo verovatno da je problem u modovanom leadteku.Bolje neka stavi jace napajanje pa proba.Ako se problem ponovi,sumnja bi pala na leadteka.

Sveze sam upalio komp, stavio cetvrti test iz 3DMark03 da se vrti do besvesti (loop tests), prva tri ciklusa se nije nista desavalo, dok su se u cetvrtom ciklusu poceli pojavljivati sitni artefakti u vidu sitnih kvadratica da bi kasnije, u petom ciklusu geometrija pocela da zeza, iskakali bi crni trouglovi po ekranu. Po ovome bi reko da artefakti nisu uzrokovani losim pixel pipeline quadom vec pregrevanjem, posto je default cooler od leadteka bio vreo na dodir (opece prst). Rece mi sestric da je iskljucio DVD player sa napajanja i da mu se nije desavao restart dok je pikao Oblivion... valjda je onda napajnaje problem.

Poslednja izmena:
Napajanje nije sigurno,to je preforsirana grafička,procesor ili loše hladjenje.Ako ima pasivni na grafičkoj stavi fan i jedan na kucište i rešiće verovatno problem.Može da igra isa 200w ako je napajanje dobro.

Memorija

Meni se desavalo slicno sa semp 2800 754 i 6200 palit agp, pa je na kraj ispalo da je memorija neispravna. u svaki slucaj probaj

Jesi proverio temperaturu cpu-a

U svakom slucaju bi promenio napajanje, tj. stavio jace jer sama ta graficka inace srche struju, ali mislim da ti je problem u pregrevanju kao sto su i drugi to konstatovali ( na cpu ili gpu).

Nazad
Vrh Dno