Šta je novo?

Problem sa resetovanjem Windows XP pri citanju CD-a

• Začetnik teme Začetnik teme SaleDo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SaleDo

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
301
Imam racunar star 4 godine, 900mhz, 32Omb RAM... e sad, nedavno mi je izgorelo napajanje, medjutim kada sam ga zamenio nastali su problemi. Ja sam nakon toga odlucio da reinstaliram sistem, ali, samo je mogao da se instalira widows xp sa SP2 koji je bio i pre. Pri pokusaju snimanja nekog drugog windowsa racunar se non-stop resetovao ili nije mogao da ucita neke fajlove sa CD-a tako da bih morao da prekinem instalaciju. Ja sam nakon toga pokusao sa nekim alatima da proverim da li je neki deo otkazao ali sve je bilo ok... nisam znao sta da ucinim vise... posle toga sam dosao do zakljucka da je opet u pitanju napajanje i opet sam ga zamenio... nakon toga sam uspeo da instaliram Win XP sp1... ali ponovo su poceli da nastaju problemi... sada mi se racunar cesto resetuje kada ubacim CD u rezac, nije mi jasno sta je to u pitanju, da li je memorija ili opet napajanje.
(zahvaljujem unapred na bilo kakvoj pomoci)

Poslednja izmena:
Verovatno napajanje. Pretpostavljam da CDRW povuce vise struje nego sto bi napajanje moglo da podnese i zbog toga se komp resetuje. Pokusaj da nadjes neko drugo i isprobas.

ok....

I ja to isto pretpostavljam... ali me onda muci pitanje kako to da se nije resetovao pri snimanju Win XP sp2, vec samo kod drugih verzija Windowsa... nemoguce bi bilo a i smesno bi bilo da mu treba veci napon pri snimanju Win XP sp1 nego pri snimanju Win XP sp2...
u svakom slucaju hvala... videcemo kako ce narednih dana da radi posto se vec dva dana nije resetovao uopste🙂.

ali me onda muci pitanje kako to da se nije resetovao pri snimanju Win XP sp2, vec samo kod drugih verzija Windowsa... nemoguce bi bilo a i smesno bi bilo da mu treba veci napon pri snimanju Win XP sp1 nego pri snimanju Win XP sp2...

Nije sasvim smesno... Ne "vuku" sve komponente u svakom trenutku istu kolicinu struje (snage), a mislim da ako je taj CD sa SP1 nesto "losijeg" kvaliteta od onog sa SP2, da ce za njegovo citanje trebati vise struje. Bar ja tako mislim, nisam 100% siguran...

Probaj da izbacis neke stvari iz racunara. Tipa modem ili neku drugu PCI karticu, otkacis sve druge diskove sem onog na kom je OS. Po svakoj PCI kartici smanjujes oko 5W potrosnju, HDD ~20W... Ako se i tada bude isto dogadjalo, pocni da razmisljas o drugim stvarima, mozda memoriji. Mada ja sumnjam da je to, jer bi onda pucalo na sve strane...

Sad kad ti radi istestiraj sve komponente, imas programe u sobi o/c tema testiranje stabilnosti.
A mogao bi da proveris i sam Win CD da li ima greshke.
Mozda ti je taj CDRW pred riknjavanjem probaj sa nekom drugom optikom.

...hvala...

Narednih dana cu da uradim stvari koje ste mi preporucili... hvala...

Nazad
Vrh Dno