Šta je novo?

Problem sa ramom

stefan1km

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poena
169
Narode , imam instaliran windows 7 32 bit-nu verziju , na ploci gigabite x58A UD7 imam nakaceno 6 gb rama , medjutim na kompu mi pise u upotrebi 3.50 , kako resiti problem ? (evo i slike>

Uploaded with ImageShack.us)

pa zar niej to zato sto je win 32-bitni..instaliraj 64 bit i uzivaj...

Jeste, zato je. Windows 32bit ne cita vise od 3,25GB(u ovom slucaju 3,5GB), dok 64-bitni vidi i koristi svu raspolozivu memoriju.
:wave:

pre nekoliko meseci (pre nego sto mi je crko hdd imao sam 64-bit-nu verziju windows 7 - ice , ali imao sam u upotrebi ravno 4 gb-a ) da nema neko drugi predlog ?

Pa instaliraj 64bit verziju i resices problem:)

Reinstall 64bit verzije. A bitno je i koju verziju sedmice koristis ;)

Svaka verzija w7 64bit ce da vidi njegovih 6gb memorije!
Svi o.s. 32bit vide samo do oko 3,5bg memorije, stavio ti u masinu 4 ili 6 ili 8bg memorije nema veze koliko vise preko 3,5GB on "vidi" i raspolaze samo sa tih 3,5BG.
Resenja "problema" je da instaliras 64bit OS koji god hoces (preporucujemo svi W7 ali 64bit-ni)...
...

Svaka verzija w7 64bit ce da vidi njegovih 6gb memorije!
Svi o.s. 32bit vide samo do oko 3,5bg memorije, stavio ti u masinu 4 ili 6 ili 8bg memorije nema veze koliko vise preko 3,5GB on "vidi" i raspolaze samo sa tih 3,5BG.
Resenja "problema" je da instaliras 64bit OS koji god hoces (preporucujemo svi W7 ali 64bit-ni)...
...

+1:p

Meni se cini da je dosta pala cena moje memorije pa me zanima kolika bi poboljsanja bila ako bi stavio jos 2x2 GB(manje od 5000 2x2 GB i manje od 3000 2GB) i 64bit Ultimate. Ovaj komp ce svakako videti 8GB samo da li sada ili malo kasnije nisam siguran jos. Da li je to potpuno bacanje pare ili moze malo da pomogne za nesto i u buducnosti.

Nadji u Bios-u opciju memory remap i enable-uj je...

Ovako druze , ja tu opciju u bios-u nemam , ili je nisam uocio najbolje, ali imam Extrime memory profile (X.M.P.)
i imam tu 2 opcije enable i profile 1 , kad aktiviram profile 1 , on mi memoriju koja je do tada radila na 1066 MHz-a stavi na 2002 , procesor koji je do tad bio 2.66GHz-a stavi na 2.71GHz-a, QPlLINK OD 4.5GHz-a na 5.14GHz-a , pa sam hteo da pitam da li je to to i smem li da aktiviram to , usput moja ploca je Gigabite X58-AUD7

Vrh Dno