Šta je novo?

Problem sa ram-om ili ne?

Imao sam isti problem koji sam resio tako sto sam napravio 3gb swich tj. u cbootini u kucaj sledece postavk tj kopiraj ovo

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional with 3GB switch" /fastdetect /3GB
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

dobices da butojes windows kao da imas dva sistema with 3gb swich i bez
sa 3gb swichom valja ti ako radis u programima recimo adobe dodeljuje 3gb svim programima a bez za igranje probaj opa javi meni je odradilo posao.
Eve slifa koliko medal vidi rama na grafickoj to je brljanje jel ti visak rama dodeljuje kojekavim karticama a to zbunjuje i programe i recimo 3dmark

Prilozi

• medal-nevidi--pravilno--memoriju-za--graficku.jpg
    medal-nevidi--pravilno--memoriju-za--graficku.jpg
    151.8 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
to nasumicno dodeljivanje rama grafici vidi sisoftsandra 512+512 a medal vidi ok 320mb progurao sam 3dmark 03 i za sad radi ok sve samo sto xp vidi 3.25gb umesto 4 a crni ekran i gasenje je bila posledica sto ploca nesto digne van defaulta(kod butanja,igre ili 3dmark03)i javi nesto kao neuspeo je overklok ili sl....to sam savladao tako sto sam sve u biosu podesio manualno sve sto se dalo umesto AUTO pa verovatno neda ploci da vise dize ikakve frekvencije ili dr....cak 30 min.nema crnila ali videcemo.sve u svemu hvala...ispada da nekad od viska ipak boli glava.

A jeste li probali Orthos? On takodje nije los za testiranje memorije. Trebao bi da javi ako memorija ne valja. Jedan krug testiranja traje oko 3,5 sata.

Možeš vrlo lako provjeriti da li ti je memorija felerična.
Editiraj boot.ini (MyComputer-> System Properties -> kartica Advanced -> Startup and recovery -> settings -> Edit)
- kopiraj zadnju liniju i na kraj dodaj /MAXMEM=2048, također promijeni ime boot entrya iz "Microsoft Windows XP Professional" u npr. "Windows XP 2Gb", snimi
Restartaj i odaberi novi boot entry (koji kernelu ograničava raspoloživu memoriju). Problem bi trebao nestati ako je sistemske prirode i vezan za kompatiblinost sa 4 GB memorije.

Ja isto imam 4Gb, i izgleda da driveri za Creative zvučnu imaju žešćih problema sa 4gb tako da sam na Windowsima uglavnom na /MAXMEM=2048 parametru. Na linuxu nisam imao tih problema ;).
Opet su krenuli problemi ... m..u im j...m

Samo da te pitam da nesto ne bi opet s...o.

Jel taj boot text treba da izgleda ovako ?

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="WinXP 2gb" /noexecute=optin /fastdetect /MAXMEM=2048

Jel sa ovim necu unistii win koji sada imam ? Imam neke vazne podatke pa ako izgubim mogu da se upucam ...

Hvala unapred !

Nazad
Vrh Dno