padawan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.12.2003
- Poena
- 720
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
- Matična ploča
- MPG X570 Gaming Plus
- RAM
- 32 GB Kingston Fury RGB
- GPU
- Sapphire Radeon RX6800 16GB
- Storage
- SSD 512 + 2TB Kingston MV2
- Zvuk
- Logitech G560 RGB
- PSU
- FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
- Kućište
- MSI Mag Forge 100R RGB
- Monitor
- HP x24x 24"
- Miš & tastatura
- Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
- Laptop
- Corporate's Lenovo Thinkpad
- Tablet
- Ipad Pro 12.9 M1
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy A52s
- Pametni uređaji
- Samsung Galaxy Watch 4
- Pristup internetu
- Optički internet
Da li postoji neki test-program koji "burnuje" (opterecuje) gpu i ispituje artefakte, probijanje tekstura, omogucava podesavanje memorijskih tajminga na kartici itd? Imam problem sa jednim Radeonom 9800Pro, kod drugara cesto baguje, pocne da brljavi i resetuje racunar, kod mene medjutim sa istom karticom i istim 5.6 drajverima radi bez problema, posle visecasovnog maltretiranja i igranja. Znaci ne vredi da ga nosi u servis ili na garanciju jer ce sigurno i kod njih da radi bez problema kao i kod mene, a i pogubio je cd-ove koji dolaze uz kartu sto je obaveza navedena u garantnom listu. Radeon nije nikada overclockovan. Meni je ocigledno da se nesto tu previse greje, kuler na kartici je neverovatno bedan za tako jaku kartu (MSI) ali ipak radi ok, da li bi mozda ugradnja boljeg ventilatora bila resenje za njega? Gde uopste mogu da se kupe custom fanovi za graficke karte, kako da ih montiram posto je hladnjak zalepljen za gpu i odgovara samo ovom malom ventilatoru, sto znaci da bi verovatno morao da se menja ceo hladnjak? Da li je moguce da njega napajanje zeza pa preko dodatnog molex konektora kartica ne dobija dovoljno struje? Ima dosta USB uredjaja koje prikljucuje pa oni mozda trose dosta resursa (gamepad, digitalac, flash disk i verovatno jos ponesto). Poslednje sto mi pada na pamet, mozda se kartica previse greje kod njega zato sto je kuciste "zazidano" unutar podnozja u stolu, pa se topao vazduh vraca unutra iako je kuciste otvoreno, probacemo da ga podignemo na sto. Svaki savet dobrodosao...