Šta je novo?

Problem sa Radeonom 9200

• Začetnik teme Začetnik teme aegis1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Otkako sam stavio Asus-ov Radeon 9200SE poceo je da me zeza zvuk na racunaru (WinXP Pro SP1, integrisana zvucna),tacnije kad pustim mp3 zavija uzasno.Pre Radeona u racunaru je bio GF2, uninstalirao sam Nvidia-ine drivere i stavio najnovije Ati-jeve ali ne pomaze.Pre stavljanja Radeona sam probao sa ortakovim Ati Rage Pro 32MB i isti problem mi se javljao(mislio sam da je do njegove kartice,ali nije).Inace mp3 sasvim lepo radi pod Knoppix-om.Zanima me jel to nesto nije uredu sa mojim hardware-om ili samo Win brljavi(pa mora da ga preinstaliram)?Nesto trece?

Nisi napisao koja je ploca.
U svakom slucaju uradi format c:, pa instaliraj drajvere za plocu ( VIA 4in1 ili NF zavisi koja je ploca), zatim DX9 drajvere, pa drajvere za graficku, drajvere za zvucnu.
Ako ti je problem da radis sve to iz pocetka, probaj sa nekim driver cleanerom da pocistis sve sto je od NV karte ostalo, pa namesti sve po redu sto ide nakon instalacije operativnog sistema.

aegis1 je napisao(la):
Otkako sam stavio Asus-ov Radeon 9200SE poceo je da me zeza zvuk na racunaru (WinXP Pro SP1, integrisana zvucna),tacnije kad pustim mp3 zavija uzasno.Pre Radeona u racunaru je bio GF2, uninstalirao sam Nvidia-ine drivere i stavio najnovije Ati-jeve ali ne pomaze.Pre stavljanja Radeona sam probao sa ortakovim Ati Rage Pro 32MB i isti problem mi se javljao(mislio sam da je do njegove kartice,ali nije).Inace mp3 sasvim lepo radi pod Knoppix-om.Zanima me jel to nesto nije uredu sa mojim hardware-om ili samo Win brljavi(pa mora da ga preinstaliram)?Nesto trece?

Pre nego sto obrises HDD idi u BIOS pa uradi jedan 'Reset configuration data' ili kako se vec zove kod tebe.
Proveri koji ti se IRQ preklapaju i pogasi u BIOS-u sve sto ti ne treba, tj. COM1 i 2, GamePort, Paralelni port, MIDI, LAN,... pod uslovom da ih ne koristis.

Ploca je MSI K7T-Pro2A(Via KT133A).Hvala, sve to mi je palo na pamet, ali mislio sam da neko mozda vec sreo ovakav problem sa radetom pa da ima neko 'karakteristicno resenje' bas za ovaj problem

Ja bih poslusao notaxov i stojchin savet koji upucuju da treba srediti resurse i drajvere. Ne mogu da se setim koji su najpreporucljiviji drajveru za taj via chipset, al ne verujem da ces pogresiti i da stavis neke od poslednjih via4in1 v4.49 ili v4.51. Da striktno brljavi hardver tesko bi korektno radio pod knopixom.
Uradi clean install. Moglo bi najpre da bude do drajvera za tu integrisanu zvucnu pa vidi dal` imas poslednji drajver za nju.
Hm, izgleda da postoje prilicno noviji (jul 2003.) drajveri za zvucnu (s obzirom od kada datira ploca)
http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=99

Inace pogledaj ovo dole moglo bi da ti bude znacajno.
http://www.overclockers.com/tips279/

Nazad
Vrh Dno