Šta je novo?

Problem sa Radeon 9800pro

S_Kid

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2003
Poena
619
Problem se javlja kada se startuje bilo koja igra. Na ekranu se prikazuju razni kvadrati i strafte razlicitih boja koji setaju gore-dole. Izgleda zabavno ali dosadi posle nekih 4-5 sekundi jer ni jedna igra ne moze da se igra.

Probao sam da deinstaliram drajvere totalno i opet ih vratim, probao sam sa poslednjim Catalyst drajverima (7.11), kao i sa onima od pre godinu dana (6.11). Isto.

Neki predlog? I sta moze da bude problem, ako drajveri nisu, ili ipak jesu ali sam ja nesto prevideo?

Hvala unapred na sugestiji!

ako je klokovana smanji klokove i pogledaj da se slucajno ne pregrijava...

Nije klokovana i dešava se kada je sasvim hladna, pri startanju OS-a, i u najnezahtevnijim igrama tipa Zuma i slično.

Proveri kabl do monitora.
Mislim da je tvoja karta, na zalost, krenula ka vecnim lovistima

Nazalost slazem se...Ako nije klokovana i ako ne neza kabl od monitora onda je doslo vreme da je menjas

Poslednja izmena:
Osim...ako je ne zamastimo cistom guscjom mascu:d

Salim se:D Probaj da reinstaliras directX i provrti direct draw i direct 3d testove u dxdiag pa vidi sta ce da kaze. Ako ne pomogne directX, probaj graficku u nekom drugom kompu, pa ako je ista situacija onda :smash: nju, pa se obraduj novom 7600gs za novu godinu.

Probaću na drugoj mašini, to je jedino još ostalo jer me i najviše mrzi, obzirom da sam već radio reinstal DirectX-a. A inače je AGP karta... smor mi da bacam pare za neki AGP sad u ovo PCI-E doba...
Videćemo dal je riknula, a vama hvala na odgovorima.

Po svemu sudeci memorija na toj karti je pri kraju. Nadam se da nisam u pravu ali najvjerovatnije ti predstoji zamjena kartice.

Imao sam isti problem sa mojom 9800, rekli mi da je otisla memorija...

Jel zna neko nekog dobrog servisera za graficke karte, imam i ja jednu 9800PRO, 128mb, 256bit karta je ATi - jeva, mislim da je memorija otisla na njoj?

a sta bi serviser trebalo da uradi sa tom kartom ? Sve i da ima neki dovoljno lud i ambiciozan da ti odlemi sve mem chipove i zalemi neke sa druge karte (na kojoj je riknuo GPU recimo) uzeo bi ti bar 50e za to zezanje...

a sta bi serviser trebalo da uradi sa tom kartom ? Sve i da ima neki dovoljno lud i ambiciozan da ti odlemi sve mem chipove i zalemi neke sa druge karte (na kojoj je riknuo GPU recimo) uzeo bi ti bar 50e za to zezanje...

Pa mislim da mu to nije posao za koji treba da uzme 50eur. Do 20eur mislim da je realno da uzme da bi promenio memorijske cipove. Ali necu da sudim, mozda je stvarno zaje*an posao.

da ne duzimo i da se ne lazemo previse, 20e je cifra za koju bi ti voleo da ti se to odradi, ali to nece da se desi na tvoju zalost. ima dva razloga:

1. Niko nece da se cima (rade za platu i lakse im je da ti zamene kartu ako imas garanc)
2. Ako nemas garanc, jako j emala sansa da ce neko ionako prezauzet poslom da se cima sa onim sto sam naveo u prethodnom postu.

Zaboravi na tu kartu, riknula je i kraj.

Jel zna neko nekog dobrog servisera za graficke karte, imam i ja jednu 9800PRO, 128mb, 256bit karta je ATi - jeva, mislim da je memorija otisla na njoj?

Probaj kod Cika Pere (user sa foruma), meni je pomogao u par situacija.

da ne duzimo i da se ne lazemo previse, 20e je cifra za koju bi ti voleo da ti se to odradi, ali to nece da se desi na tvoju zalost. ima dva razloga:

1. Niko nece da se cima (rade za platu i lakse im je da ti zamene kartu ako imas garanc)
2. Ako nemas garanc, jako j emala sansa da ce neko ionako prezauzet poslom da se cima sa onim sto sam naveo u prethodnom postu.

Zaboravi na tu kartu, riknula je i kraj.

Zaboravio si pod 3. :D

3. Imas polovne 7600 za reda 30-50E pa zasto bi se mlatio sa opravkom 9800 za iste pare.

Vrh Dno