Šta je novo?

Problem sa Radeon 9600/HDMI/VGA

• Začetnik teme Začetnik teme nagard
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
775
Ovo je da poši*iš...!
Drajveri stari, bez ccc, verzija 5.10.
Prestigio klasičan tft preko vga u 1280x1024@75hz, primarni display.
Plazma preko DVI/HDMI u 1280x720@60hz, sekundarni display.

Kada ne gledam plazmu - de-attachujem sekundarni display (tj. odčekiram 'extend picture...'), sve ok. Igrice rade kao i pre, kao da plazma ne postoji.
Kada gledam film na plazmi - prvo pustim film na monitoru, štikliram 'extend...', prevučem prozor na attached display, full screen, reprodukcija idealna... ma milina.

Onda me zasvrbi, instaliram najnovije drajvere 8.1, Cataliste takođe. I tu počinju problemi...

Video aspekt i dalje savršen, ali igrice zezaju, to jest, prijavljuju da ne postoji Hardware 3d accelerator kada otkačim plazmu i kada je vezan samo klasičan PC monitor (to jest vezana su kablovima oba dva ali plazma deattachovana), bez obzira da li je primaran ili sekundaran. Direct X takođe, dxdiag kaže za display 1 da nema hardware 3d acc, ali kaže no problems. Ove prostije igrice (samo njih i igram 😀), po defaultu uključe OpenGL a isključe Hardware 3D, rade sporo. Kada extendujem i drugi prikaz, sve radi dobro, postoji u svim igrama Hardware3D, dxdiag kaže za Display2 da ima sve regularno. Ali u igricama koje su ok radile sa starim drajverima, sada osećam seckanje i generalno sporije je nego ranije. Plus stalno neke peripetije sa 2 aktivna display-a u svakodnevnom radu, te podigne se win a prikazi swap-ovani, te plavi ekrani i slično.

Probao sam sa catalystima 7.7, oni su valjda poslednji koji su imali 100% agp podršku, ista situacija. Pre toga skinuo postojeće drajvere sa drivercleanerom.net. Reinstalirao sam i directx9c. Ništa...

Znači, kako da namestim da mi 90% vremena bude klasičan PC sa 4:3 raciom, office + internet + neka igrica, a kada mi zatreba prikaz na plazmi preko hdmi za neki film, da prebacim udobno? Da li bi vraćanje starih drajvera iz 2005. poboljšalo situaciju?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno