Šta je novo?

problem sa radeon 7200 u d3

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
Dao sam ortaku radeon 64 (iliti 7200), instalirao je nove 4.12 i eto problema sa doom3. :wall:
Probao je vise igrica i sve su radile potpuno OK, dosta bolje od mx400 koji je imao pre toga
(recimo quake III radi tacno duplo brze).
Doom3 je koliko toliko igrao (i cak obrnuo) sa mx400 ali ovde ni da mrdne. Toliko secka na najnizoj rezoluciji
i setovanjima na radetu da ne moze ni mis da se pomera.
E da, isprobano je i sa nekim drugim drajverima ali ista prica.

Dakle sta moze da bude u pitanju i jel ima neko neki problem da se resi ovaj issue? :)

Pozdrav :wave:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Moze, kupovinom nove kartice.

Dobro, kako onda dosta igrica (i novijih) rade definitivno brze (a neke i duplo brze) na 7200 u odnosu na mx400, samo sa doom3 to nije slucaj?

Mozda zato sto D3 koristi OpenGL, koji ionako bolje radi sa nVidia karticama u odnosu na ATI-ja, sto se narocito oseti kod starijih modela (a licno sam to iskusio sa KotOR-om)...

Posto sam ja "srecnik" koji je dobio kartu rekao bih par stvari.
Kao prvo Quake III je takodje OpenGL igra pa opet radi tacno duplo bolje na redaonu.
Drugo, Doom 3 u odnosu na moj stari MX400 koji je davao na istoj masini nekih 15fps na demo1 ( 640*480 sve na low ) sada na radeonu jedva da ide 1 fps ( i slovima JEDAN, na istim setovanjima).
Znaci molio bih one sa konstruktivnim predlozima da pomognu.

SLADE :wave:

Aman, to ti je zato sto Doom3 koristi specificne nVidia OpenGL ekstenzije... Q3 svuda radi brzo, cak i na Voodoo3...

D3 ne radi totalno glatko ni na FX5950 i/ili ATI9800XT! :)

Delija je napisao(la):
D3 ne radi totalno glatko ni na FX5950 i/ili ATI9800XT! :)
Da bre ... ja na 9800Pro nemogu da se izigram ko covek .... kakav crni 7200?!?!?!!?!?!?!?!?!?!

E, pa da. Stvarno ljudi ne vidim poentu, sta se zalite, ta karta sada kosta koliko i piratsko izdanje dooma 3, sta ste ocekivali?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
...Q3 svuda radi brzo, cak i na Voodoo3...

Dovoljan je procesor preko 1.5Ghz i možeš lepo da se igraš i sa S3 "divljacima" i sa Voodoo Banshee...

Q3 mi je svojevremeno u 1024x768 na max, radio na 50+ fps na Celeron 400@500MHz masini sa Voodoo3-jkom, a tek kad sam stavio GF256 poleteo je. ;)

Nazad
Vrh Dno