Šta je novo?

Problem sa racunarom

CtrlAltDel

Poznat
Učlanjen(a)
17.03.2021
Poena
35
ne znam kako da 'krstim' temu jer ne znam u cemu je problem..brat je po njegovim recima igrao neku igricu pa je minimizirao i krenuo da gleda film i samo mu se ugasio monitor tj kao da je stend baj mod..restartovao sam x puta racunar,drndao kablove i nista..na kraju mi je palo napamet da je mozda otisla graficka pa sam nasao neku staru i nista dok posle par restarta nije izbacio ovakav ekran
20220820_200412.jpg
pokusao sam da povezem (aj da se izrazim) direktno na maticnu jer cpu ima integrisanu grafiku i izbaci ovakvu sliku20220820_200534.jpg
racunar je (koliko se secam)
maticna - as rock pro4
cpu -i5 3rd generacije (ne secam se tacno)
gpu - sapphire nitro+ rx 580 8gb
napajanje - lc 650w
sdd - samsung evo 850
i ram sam zaboravio koji ima
da li moooozda neko zna sta moze biti problem?
hvala

Kojim kablom je spojen PC sa monitorom, i da li si probao da ga zameniš?

Meni ovo baš liči na loš kabl. Probaj hdmi/vga (bilo šta drugo osim dvi) čisto radi eliminacije.

• Like
Reagovanja: EMF
Definitivno probaj i ostale konekcije koje monitor i PC podržavaju.
Pošto si zamenio DVI kabl, moguće je da ti je neispravan DVI port na monitoru.

Definitivno probaj i ostale konekcije koje monitor i PC podržavaju.
Pošto si zamenio DVI kabl, moguće je da ti je neispravan DVI port na monitoru.
u medjuvremenu sam uradio generalku racunara..povadio sve,izduvao koliko pluca posle 15god pusenja dozvoljavaju i vratio sve na mesto..bilo je ili bomba ili da proradi i ***..uvek bude ovo drugo xD
elem..komp radi i sve je ok..ne znam kako..ali ako neko ima slican problem onda je vrv prasina u pitanju (moje 'strucno' misljenje xD )

• Like
Reagovanja: EMF
Nije nemoguće da je do prašine, neki kontakt je bio u problemu. Bitno da je sve sređeno.

Imao sam ja zezanciju svojevremeno kao na prvoj slici "sneg".Takodje 580ica..Kad ode u standby .
Rešenje na netu nisam našao,a kako sam ga ja rešavao?Ugasim i upalim monitor 3,4,5x koliko je potrebno da se vrne slika...
Ja sam sumnjao na negi bug amd

Imao sam slican problem kao na prvoj slici povremeno, RX580 u kombinaciji sa DVI monitorom posle standby gde proradi posle gasenja i paljenja monitora

Ono što je takođe zanimljivo (pored RX580) je i slika sa integruše.

brat se ne razume u racunare a ni ja bas nesto posebno...jedino posle svega ovoga sam iz sejf moda obrisao drajvere pa instalirao nove...sve u svemu radi za sad...samo opet ne ide mi u glavu da je igrao igricu od par gb pa krenuo da gleda film (mimizirajuci igricu) i da se to desi..prvo sam pomislio da je zakucao zbog rama ali ima 8gb a isto toliko i gpu...

Dobro da nije još i surfovao... 8gb rama nije puno umajući u vidu šta je sve pootvarao...

Nazad
Vrh Dno