Šta je novo?

Problem sa racunarom

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav svima,
Imam problem sa racunarom, a problem je u tome sto mi se racunar jednostavno sam od sebe ugasi (kao da nestane struje), nekad radi sat, nekad 15 min, nekad 5 min. Recimo bas mi se ugasio pre 15 min dok sam opisivao problem u ovoj temi,pa sam bio prinudjen da predjem na laptop :D. Interesantno je da u koliko ostavim celu noc racunar upaljen kako bi download-ovao nesto u tom slucaju se ne ugasi. Dakle samo dok ja nesto radim na njemu se gasi. Takodje kada se ugasi ne mogu normalno da ga upalim na power button, nego moram da ukljucim i iskljucim napajanje, pa tek nakon toga upali opet. Proverio sam sve temperature sve je ok. Cak sam pustio prime95 oko 2 sata i tu je sve ok sto se tice temperatura,pa cak i stabilnosti, jer nisam nista radio na racunaru dok je vrteo prime.... Memorije sam takodje izmenjao nije do memorije.....
Konfiguracija je iz popisa.
Svaka ideja za resavanje ovog problema je dobrodosla :D

Jesi probao sa drugim napajanjem? Deluje mi kao da ti je taj Thermaltake pri izdisaju.

Nisam menjao napajanje, bilo bi odlicno da je do napajanja, jer sam ga kupio win winu pre par meseci, moram da potrazim racun. Bice problem da ga nadjem, jer se secam da su mi dali samo fiskalni racun bez garantnog lista......

Proveri, pa ako je ono otislo, probaj da nadjes taj racun, trebalo bi da ti uvaze garanciju.

Taman da kliknem Run u Furnarku, kad nestade struje (ugasio se racunar):D . Stavio sam drugo napajanje i vec sat vremena racunar radi normalno, valjda nece da da se ugasi :D
Odneo sam ga na reklamaciju i ljudi iz win-wina su mi rekli da cu minimum 10 dana cekati na novo napajanje, jer is NS-a moraju da salju za BG, pa jos neke procedure..... Uzas.....

Super. Sto se tice tog njihovog roka od 10 dana, cimaj ti njih slobodno, zna to i da se oduzi, iz iskustva sa njima. :beer:

Javili me sa danas ljudi iz servisa i kazu napajanje je full ispravno, Pustili su 4 sata test pod opterecenjem, sa I5 560 i gtx 560 ti. Ove komponente bi trebale da trose kao moj racunar....
Ja ne znam kako je meni racunar proradio cim sam stavio zamensko napajanje, jel moguce da su moje komponente iz popisa dosta veci potrosaci nego komponente sa kojim je testiran sistem u win win servisu...

Ko zna sta su oni testirali, jesi naveo negde kad dolazi do gasenje? Mozda su samo prikacili sve na napajanje upalili komp i ostavili ga da radi i nije se gasio kao kod tebe sto nije dok skidas nesto i dok graficka ne povuce vise struje....

Ko zna sta su oni testirali, jesi naveo negde kad dolazi do gasenje? Mozda su samo prikacili sve na napajanje upalili komp i ostavili ga da radi i nije se gasio kao kod tebe sto nije dok skidas nesto i dok graficka ne povuce vise struje....

Pa testirali su ga prvo na nekoj slabijoj masini ceo dan i tu nije bilo problema, onda su nabavili jacu masinu (priblizne snage kao moja) i tu je proslo sve testove. Pricao sam sa 2 momka iz servisa, deluju ok, nemam pojma sta je u pitanju, mozda napajanje nije imalo svoj dan :D. Danas ga preuzimam pa cu da vidim, pod garancijom je 2g tako da nema sta da brinem....

To deluju ok baci u vodu...

"Takodje kada se ugasi ne mogu normalno da ga upalim na power button, nego moram da ukljucim i iskljucim napajanje, pa tek nakon toga upali opet. "
Budući da to jeste sigurno hardverski problem, a kažeš da si eliminisao ram kao mogućeg uzročnika i napajanje (recimo da nije napajanje ali to ne bi bilo loše još proveriti)
Ostaje ploča, sama po sebi ili bios bagovita verzija.

Poslednja izmena:
Neverovatno, ko je ovde lud :D, vratio sam isto napajanje koje me pre 10-ak dana zezalo i sada sve radi, pustao sam prime i furmark u isto vreme, igrao igricu, sve radi bez problema......

Jedino logicno objasnjenje su gremlini :D

Mada cekaj, koliko se secam ti si imao nekih "problema" oko procesora, tj grejanja u nekoj igrici, i onda kad si cackao podesavanja jesi li posle vratio sve kako je i bilo u ono stanje dok ti se komp gasio? Ne verujem da je povezano mada ko zna, mozda ti je procesor pravio neke probleme

Pa da procesor mi se grejao poprilicno u Witcher 2, bio je topliji nego pod Linx-om, zbog dodatnog grejanja grafike. Nakon toga sam poiskljucivao neke opcije pa moguce da ima i veze sa tim. Ja sve mislim da meni nesto ploca brljavi......

Pisao sam vec o ovom problemu ali ajd jos jednom.
Potpuno isti problem resen sa jacim napajanjem,mozda je napajanje ispravno ali ne daje dovoljno snage.
(na ogradi isto svasta pise pa...)komp pucao bez BSOD,na banalnim stvarima,net,film itd nekad 2 puta dnevno
nekada 10 puta nasumice,totalno bez ikakvog reda i pravila.Onda nece da upali,cupanje kabla pa hoce.Opterecivan svim mogucim sintetickim testovima on radi
bolje nego ikad,sve prolazi,temperature ok,probano vise razlicitih memorija,menjano napajanje koje provereno radi.
Nista ne pomaze,sve dok mu ne uvalismo napajanje od 650w od tada 2 godine bez problema.

Poslednja izmena:
Pisao sam vec o ovom problemu ali ajd jos jednom.
Potpuno isti problem resen sa jacim napajanjem,mozda je napajanje ispravno ali ne daje dovoljno snage.
(na ogradi isto svasta pise pa...)komp pucao bez BSOD,na banalnim stvarima,net,film itd nekad 2 puta dnevno
nekada 10 puta nasumice,totalno bez ikakvog reda i pravila.Onda nece da upali,cupanje kabla pa hoce.Opterecivan svim mogucim sintetickim testovima on radi
bolje nego ikad,sve prolazi,temperature ok,probano vise razlicitih memorija,menjano napajanje koje provereno radi.
Nista ne pomaze,sve dok mu ne uvalismo napajanje od 650w od tada 2 godine bez problema.

Kod mene napajanje izgleda nije pravilo problem nego ploca, kada su mi vratili napajanje sa servisa racunar je normalno radio. Jedino sto sam updateovao bios i poiskljucivao neke opcije u biosu dok mi je napajanje bilo na reklamaciji....
Hvala na sugestiji u svakom slucaju!

Mozda nisi prvi put lepo utakao napajanje u plocu il u neki deo racunara dovoljno je da je neki kraj milimetar manje utaknut i da ti to pravi probleme.
mozda su gremlini a mozda su ti dali drugo napajanje, a nisu nishta rekli.

A mozda je samo power dugme zezalo.. :)

Nisam ni ja, pa sam opet imao slicnih problema.. Zice imale spoj, morao sam da skidam panel da razmrsim. ;)

Mada mi se nije desavalo da mi izdrzi do ujutru..

Nazad
Vrh Dno