Šta je novo?

Problem sa racunarom i video nadzorom

Smajki

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Bavim se video nadzorom i trenutno mi jedan racunar pravi probleme pa molim da ako ima neko rijesenje da mi pomogne.

Dakle, konfiguracija je sljedeca:http://www.benchmark.co.yu/forum/newthread.php?do=newthread&f=19#
Crash
- CPU 3 GHz
- MB ASUS P4P 800 SE
- RAM 1 GB
- HDD MAXTOR SATA 200 GB
- VGA 9600 PRO 256 MB.
Na ovoj konfiguracije je postavljeno 5 PCI 4- kanalne kartice za video nadozor ( koje inace mogu da rade i 6 na jednoj PC konfiguraciji)

Problemi koji su se javljali, hronoloski, su sljedeci:
- resetovanje OS ( Win 200 PRO)
- zaledjivanje racunara
- brisanje particija na HDD ( dvije – jedna sistem druga snimci )
- brisanje podataka sa diska
- brisanje druge particije
- izbacivanje iz programa za video nadzor
- prilikom podesavanja opcije za auto turn off racunar se gasi ali vise nemoze pokrenuti program za video nadzor ( zaledi ) cak i kada se program skine i ponovo instalise.

Toliko, zasad, ovaj racunar me dovodi do ludila, http://www.benchmark.co.yu/forum/newthread.php?do=newthread&f=19#
Brickwallpa molim Vas da mi pomognete.

Hvalahttp://www.benchmark.co.yu/forum/newthread.php?do=newthread&f=19#
Vb Smash

Sve ovo mi "smrdi" na neki virus. Ajd' resetovanje, ajd' zaledjivanje, ali brisanje (!!!) particija !?

hm... a da nije neko od zaposlenih snimljen u nekoj neugodnoj pozi, pa je racunar slucajno morao da se onesposobi, da to ne bi izaslo u "javnost".
Sve to sto si napisao zaista zvuci pomalo cudno!

Nego, da li je tih 5 kartica predvidjeno da radi tako, i onda ih program poveze u jednu "celinu" i prikaze 20 malih preview kadrova na jednom velikom ekranu, ili ste vi to nekako nabudzili da radi.

Ja sam pravio jedan slican sistem, ali znam da je bila jedna kartica u pitanju, samo sto je u zavisnosti od cene, imala i odredjen broj prikljucaka, a pozadi konektor/adapter kabl sa brdom izlaza, na koji su se povezivali svi ti silni ulazi! Zato me to i malo cudi.

Opet ja

Virus nije jer sam svaki put kad se desi neki problem formatiro kompletan disk i ponovo instalisao OS. Kartice su predvidjene da rade u sistemu od 6, tako da to nebi trebo da bude neki problem.

POMAGAJTEEEEE :smash:

Mozda te zeza neka od kartica, trajace dugo al probaj da vadis jednu po jednu, naizmenicno. Nisi rekao koliko se cesto desava,pa ako imas vremena nekosta te nista da probas.
1. Mozda bi trebalo da testiras prvo racunar bez kartica.Svez OS i neka vrti prime, 3dMark ili nesto slicno.
2. Ili da testiras kartice na drugom sistemu

Ako ti je do podataka (citaj snimaka) mozda bi raid resio problem. Da osiguras snimke.

Vec sam radio sa istim tim kompletom za video nadzor, i virus nije slucajno.Mislim da si preopteretio napajanje ili je softver zeznuo stvar.Ako je u pitanju isti koji sam i ja koristio (Pica 2000), vrlo je slab.Sledece je mozda neka od kartica jer mi se cini da su fusherski napravljene.

Za druga wolfa

Napajanje sam iso na 400w, software je "Far Flay", a kartice mozda jesu, samo sto ( vec sam prije reko) da sam isti taj sistem postavio na slabiju masinu i radi bez problema. Medjutim postavlja se pitanje korisnosti videonadzora sa 20 kamera ako ti je disk mali ( na 120G stane negdje oko 24 sata najslabije rezolucije), tako da sam morao probat sa vecim diskovima i problem. NEsto eksperimentisem sa mogucnoscu da je win2000 kriv za probleme jer nema podrske za velike diskove. Nadam se da ce sve bit OK jer do sada radi 4 dana. :banana: :banana:

Jesi probao da zameniš memoriju? Kad mi se računar resetuje prvo pomislim na memoriju.

I ja isto to pomisilim tako da sam prvo to uradio, uglavnom nista isti problem.

Smajki je napisao(la):
NEsto eksperimentisem sa mogucnoscu da je win2000 kriv za probleme jer nema podrske za velike diskove. Nadam se da ce sve bit OK jer do sada radi 4 dana. :banana: :banana:

Verujem da si sam sebi odgovorio,
http://support.microsoft.com/kb/305098/EN-US/.

Da i dalje ne bi bio pod rizikom, stavi ti ipak WinXP i SP2 na taj komp, mozda da mu spicis upgrade dok je sveza instalacija 2000ke...?

Diskovi su u pitanju, bez greske. Nema potrebe za WinXP. Na mom W2K 160 i 200GB rade bez problema vec godinu dana. Naravno treba promeniti par stvari i registry bazi, bilo rucno ili posebnim programima koji to rade.

Poslednja izmena:
PCI kartice imaju drajvere samo za win 2000 rado bi presao na Xp ali :crash:

Smajki je napisao(la):
PCI kartice imaju drajvere samo za win 2000 rado bi presao na Xp ali :crash:

Kao sto rece Zveki gore, u pitanju je problem sa 48-bitnom LBA. Resava se na Windowsu 2000 sa npr. sledecim programom http://downloads.maxtor.com/downloads/_files/maxtor/en_us/downloads/big_drive_enabler.exe i nema da brines ili peske u regedity, kao sto rece Zveki.
Da li je operacija uspela proveris programom HD Tach. Ukoliko isti prijavi pravu velicinu hard diska, a ne 137Gb onda je operacija uspesna.

Pozdrav,
Doggy

Poslednja izmena:
za svaki sluchaj ipak iseci prste ostalim zaposlenima. Postoji velika mogutjnost ljudskog faktora.

Da ne otvaram novi thread , kad smo vec kod video nadzora.

Koji program za nadzor vam se najbolje pokazao (kartica PCI 4 video ulaza aka Pico 2000)?
Program koji dolazi sa karticom Pico 2000 je bagovit ali nekako najjednostavniji za koriscenje. Probao sam i SupervisionCam i radi ok ali je ipak malo komplikovaniji za koriscenje.
E sad, sa drajverima je druga prica. Sa WDM drajverima kartica radi u svakom programu za kamere ali nece sa Pico 2000 (koji radi samo sa orig. drajverom).

Kakva su vasa iskustva sa ovime? Da li je neko probao program Video site monitor?

@Maul
Pa znas kako, Pico 2000 i jeste program za video nadzor.Drajvere sam dobio uz svu ostalu opremu koju sam kupio.Sve super radi.Pico 2000 jeste malo ruzan, mada zavrsava posao.Mislim da si se zbunio u svemu ovome.Zaboravih da napomenem da je sistem radjen u Win XP Pro.

Wolfman je napisao(la):
@Maul
Pa znas kako, Pico 2000 i jeste program za video nadzor.Drajvere sam dobio uz svu ostalu opremu koju sam kupio.Sve super radi.Pico 2000 jeste malo ruzan, mada zavrsava posao.Mislim da si se zbunio u svemu ovome.Zaboravih da napomenem da je sistem radjen u Win XP Pro.

Mislim da te ovo buni: kartica sa conexant chipom 4 video ulaza se dobija sa drajverima koji su zakucani na ver. 1.0.0.0 i softverom koji se zove Pico 2000, a karticu svi zovu "Pico kartica" zbog pomenutog softvera.

Posto postoje i freeware WDM driveri pod stalnim razvojem, htedoh da pitam da li neko ima iskustva u radu sa ovim drajverima. Znam da softver Pico 2000 sluzi za nadzor, zanima me je li neko nasao neki drugi program koji takodje dobro radi sa gorepomenutom karticom.

Opet ja

Dakle ovako:
Problem sa brisanjem particija i problemima sa diskom je definitivno zbog win2000 i nepodrzavanja diskova vecih od 137G. Problem sa rijesio sa serpec 4 i podrskom za vece diskove.
Medjutim javio se jos jedan problem, posto je popunio sav prostor na disku tu je i zakovo, sto ce rec, nije vise snimao na disk.
Dakle ponovo vas molim da mi date svoje sugestije i prijedloge.

HVALA

Vrh Dno