Šta je novo?

Problem sa računarom/ruterom

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima, imam problem da kabal koji iz adsl modema na spratu ide u ruter u mojoj sobi a iz tog rutera ide drugi u moj računar(kako bih imao wifi u sobi), i sad odjednom računar ne vidi taj kabal a wifi radi lepo, a kad ubacim direktno iz modema u računar radi normalno ali onda nemam wifi?Probao sam i sa drugim kablom iz rutera u računar ali nije do kabla.Na ruteru port u koji ubacim kabal iz modema svetli konstantno a ovaj što ide u računar svićka na nekoliko sekundi.

Ništa ja tebe ne kontam.
Pod broj jedan, zašto ubacuješ kabal iz rutera u komp? Da bi imao wifi? Kakve veze wifi ima s tim?
Povežeš modem i ruter, ruter pušta wifi i to je to.
Napiši i u koje si ulaze šta ubo(LAN/WAN)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Odakle ako ne iz rutera?U mojoj sobi ne mogu da hvatama wifi sa njihovog modema jer je on na spratu u skroz suprotnom delu kuće, i iz tog modema kroz celu kuću smo sproveli kabal do mog računara, zatim sam juče kupio ruter "ZyXel" koji ima jedan plavi wan port i 4 žuta lan porta.Prvo sam uključio kabal iz adsl modema u wan a drugi iz lan ulaza u računar i onda nisam imao internet na kompu čini mi se i zato sam prebacio taj iz wan ulaza u drugi lan ulaz i imao sam internet i na fonu preko wifi-a i na računaru ceo dan i uveče lego da spavama i kad sam se probudio (nisam palio komp ni ništa) samo sam uzeo telefon i vidio na netu nekih 15ak min i onda nije više htelo ništa da učita i kad sam uključio PC video sam da ima taj problem

Aha, razumem sad.

Koliko ja znam iz modema treba da ide eternet kabal u WAN port rutera.
Posle iz LAN porta rutera u računar.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Znam, tako sam i ja probao na početku ali nije radilo sve, i onda kad sam oba kabla u lan radilo je sve i to je to

Uradio sam system restore od pre dva dana i sad sve radi normalno, ne znam šta je moglo da se zezne pošto računar nije uključivan ali eto :D

isti problem sam imao. da li se zatupi mrežna karta na win10 ili nešto drugo ne znam. u glavnom sam isključio ruter sa drugog sprata i sad je direktno kabl uštekan u komp i sve radi ok ali nemam wifi signal na drugom sptaru jer sam isključio ruter

Ovde izgleda svakog meseca se prežvakavaju iste teme. Taj modem na spratu ima ulogu i rutera i WiFi AP? A ovaj dole treba samo da proširi tu mrežu i pokrivenost? I ne bi bilo loše da znamo tačne oznake modela.

Moj ZyXel je konkretno NBG-417N.Ja koristim Win7 Ultimate 64bit tako da ne zna kako bi bilo sa desetkom.
Neko ko se više razume neka kaže ako ima neke veze ali mislim da veza između dva rutera treba da bude crossover ili kako već i da l na tom dodatom ruteru treba da se isključi nešto za ip adrese da ne pravi zabunu..A možda i samo lupam ovo, ne znam

Док то што описујеш зовеш "како већ" и "нешто" имаћеш проблема, кад научиш како се зове и чему служи, биће све лакше. Укрштени кабл је небитан и данас се рутери лако сналазе а иначе не би требало да буде такав. У тај други рутер може кабл и у wan и у lan али за оба мора да се подеси ... нешто. ;)
Иначе и даље не капирам какве везе има твој комп са бежичним интернетом код тебе, ако си довукао кабл у нови рутер и он има wireless, није ти потребан тај кабл, осим што је тако и брже и сигурније за твој комп.

Kao što rekoh ne znam, nisam siguran..
Pa komp nema veze sa bežičnim, fon ima ;)

Imas problem sa DHCP-om..Moras ruter prebaciti na drugu adresu, jer se "gadja" sa modemom..tj.u istom opsegu su [192.168.1.x] i zato ti radi kad ubacis u lan port, posto onda onaj modem [dole] daje adrese..
Promeni ga u recimo, 192.168.0.1 i onda ce on davati adrese od 1d 192.168.0.2 pa navise i nece smetati jedan drugome.Onda dovodni kabl ide u wan port i to je to.
pozz

Nazad
Vrh Dno