Šta je novo?

Problem sa putanjom SD kartice

Chokky

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Imam Alcatel Pop2 telefon (sa Lollipop 5.0.2), 8GB ROM i SD karticu 16GB. Interesantno je to sto je putanja za SD memorijsku karticu /storage/sdcard0 a za internu memoriju je /storage/sdcard1. Problem je u tome sto neke aplikacije valjda po defaultu misle da je sdcard0 interna a sdcard1 externa memorija pa kada u opcijama stavim da mi snima na SD karticu, to u stvari ide u internu memoriju. Problem resavam tako sto onda u podesavanjima izaberem "internal memory" (npr HERE maps) i onda se snima na SD karticu. Dakle, nije neki neresivi problem ali da li ovo moze da se sredi, tj da nekako imena sdcard0 i sdcard1 zamene mesta?

U folderu system/etc nalazi se vold.fstab fajl. Otvori ga tekstualnim editorom i izmeni kako tebi odgovara.

Radiš na sopstvenu odgovornost. Telefon može da upadne u bootloop ako napraviš grešku.

Uz pomoc Total Commandera sam nasao folder system/etc ali u njemu ne vidim vold.fstab fajl. Takodje sam ukljucio debugging , instalisao ADB drajvere ali ne znam sta dalje da radim sa tim.

Vrh Dno