Šta je novo?

Problem sa pucanjem drivera za gigabyte HD 5850

Sale3003

Cenjen
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poena
154
Neznam vise sta da radim. Desava mi se da u igricama ili u obicnom radu da racunar zaglavi pojavi se bluescrean i kasnije mi windows izbaci da je pukao driver. To se desava od pocetka i sa 8.6 driverom kao i sa poslednjim 10.2. Sve provereno od komponenti i sve ok. Desava se i kada je procesor klokovan i kad nije. Stavljen zadnji bios za plocu. Ljudi pomagajte?

Ako imas kartu iz potpisa kako li si samo uspeo da instaliras 8.6????

sta je ovo? svi modeli ati kartica pucaju. Svaki drugi primerak.To treba prestat kupovat pa bi se opametili malo.😡
..mozda ti slabo napajanje...

Poslednja izmena:
Ako imas kartu iz potpisa kako li si samo uspeo da instaliras 8.6????

10.2 se odnosi na catalyst(koji sadrzi driver 8.702), a 8.6 na driver (mislim da je catalyst bio 9.1). Lose sam interpretirao sorry, ali sam stvarno skenjan. Posedujes karticu koja kosta 200+ evra, a ona pravi probleme nadam se da me razumete
jel imao neko slicna iskustva i da li ima resenja za problem, barem u najavi

Poslednja izmena:
10.2 se odnosi na catalyst(koji sadrzi driver 8.702), a 8.6 na driver (mislim da je catalyst bio 9.1). Lose sam interpretirao sorry, ali sam stvarno skenjan. Posedujes karticu koja kosta 200+ evra, a ona pravi probleme nadam se da me razumete
jel imao neko slicna iskustva i da li ima resenja za problem, barem u najavi

Nisam imao problema sa kartom Gigabyte, dok sam je imao na testiranju.
Kasnije sam uzeo Asus EAH 5850/1Gb i skoro 4 meseca sve radi kako treba , bez jednog bsod. Neznajuci , na pocetku sam sve od Asusa instalirao i tu su poceli problemi. Deinstalacijom asus smart doktora, sve radi kako su i zamislili.
Da li si pre karte imao neku nVidia kartu. Da li si pravilno deinstalirao prethodni driver i obrisao ga sa sistema (Drivercleaneer ili Driversweeper). Uradi image cele particije, za svaki slucaj i kreni od pocetka sa clean instalacijom.

moja powercolor je san snova, a dobio sam je po jako lepoj ceni. 4850+130€, dao malo para i još se rešio stare kartice, dve muve.
mislio sam da će mi napajanje biti problem ali uopšte nije. čitav sistem u loadu mi troši 325W, a napajanje isporučuje 420W (iako je 500W na nalepnici)

i moja bivsa powercolor 5850 radi extra i bez jednog problema...nije vise kod mene vec kod drugara ali imam informacije iz prve ruke

+1

za Powercolor 5850

@Sale3003

Najbolje reinstaliraj sistem kao sto ti rece covek. Ako i dalje nastavi sa BSOD reklamiraj.

ne znam jel naivno odje pitat ..a jesi l probao sa driver sweeper-om da ih deinstalirash?

Windows reinstaliran, stavljeni 10.2 driveri, vec 2 dana nema pucanja drivera(nadam se daga nece ni biti). E sad unigine heaven na 1920x1080 2xaa, anissotropy 4x, dx11, bez tesalacije pokazuje 1053 i fps 41.8. Sa istim podesavanjima u rezoluciji 1024x768 daje 1500 i fps 59.6 kao i u 640x480 i svim manjim rezolucijama fps nemoze da predje 60. Kartica radi na 850mhz gpu i memory 1200mhz(msi afterburner). Da li neko zna zasto fps ne moze preko 60

Windows reinstaliran, stavljeni 10.2 driveri, vec 2 dana nema pucanja drivera(nadam se daga nece ni biti). E sad unigine heaven na 1920x1080 2xaa, anissotropy 4x, dx11, bez tesalacije pokazuje 1053 i fps 41.8. Sa istim podesavanjima u rezoluciji 1024x768 daje 1500 i fps 59.6 kao i u 640x480 i svim manjim rezolucijama fps nemoze da predje 60. Kartica radi na 850mhz gpu i memory 1200mhz(msi afterburner). Da li neko zna zasto fps ne moze preko 60

Moguce je ako ti je ukljucen VSync u podesavanjima u igrici ili ATI driverima da se uskladi FPS sa osvezenjem monitora da ne bi doslo do cepanja slike odnosno tearing efekta (da se cepaju teksture kako se kreces u igrici). A druga mogucnost je da je u igrici zakljucan FPS na max 60. Recimo u DOOM3 ili QUAKE4 je zakljucan na 60FPS iz odredjenih razloga da ne objasnjavam sad, ali eto, to su ti razlozi, nema trece.

E isti sam problem imao u QUAKE3 u fullscreenu, namestio sam FPS da bude 250 u igri a vidim da radio kao na 60FPS, dok u window modu radi na 250. Uz malo cackanje u catalyst opcijama sam nasao resenje. Ide ovako: Da bi FPS radio na 250 umesto na 60 u FULLSCREENu, samo u CATALYST opcijama u DISPLAY OPTIONS se treba podesiti stavka 3D Refresh Rate Override i umesto DISABLED staviti na 75Hz ili koliko vec, zavisi od monitora, meni je rezolucija na 17ci Samsung 730BF 1024*768@75Hz. Ti vidi zavisno od tvog monitora, samo trebas skloniti u opcijama sa DISABLED na odredjeno osvezenje monitora zavisno od rezolucije u toj igrici da bi sve radilo u fullu. Ovaj problem sam imao dosta dugo, i eto uz malo truda nadje se resenje.

Nazad
Vrh Dno