Šta je novo?

Problem sa pucanjem ADSL, zbog TORENT-a ???

cacanin

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2006
Poena
440
Evo ovako problem je sledeci...

Znaci uzas pre mesec dva sam redovno koristio torente bez problema medjutim primetio sam da od dana kada su duplirali brzine(nisam siguran) veza je sve vreme stabilna po 3-4 dana ne puca ali kad pustim da downloaduje preko torenta veza neprestano puca mozda na svakih 1-2 sata nekad i na pola sata :mad::wall: ???

Sta je problem zna li neko, vidim da se pojavljuju ljudi sa slicnim problemom?

Ima li pomoci i naravno hvala unapred...

Evo ovako problem je sledeci...

Znaci uzas pre mesec dva sam redovno koristio torente bez problema medjutim primetio sam da od dana kada su duplirali brzine(nisam siguran) veza je sve vreme stabilna po 3-4 dana ne puca ali kad pustim da downloaduje preko torenta veza neprestano puca mozda na svakih 1-2 sata nekad i na pola sata :mad::wall: ???

Sta je problem zna li neko, vidim da se pojavljuju ljudi sa slicnim problemom?

Ima li pomoci i naravno hvala unapred...

Imam isti problem ali sa eMule-om. Mislim da su zatvorili sve rupe za P2P...drzavna firma

Ako je tako onda je ovo stvarno ne cuveno od strane telekoma..cccccccc

To se i meni desava. Nekad se desi da neprodje ni 10 minuta. Ali sta da se radi, to me nece spreciti da skidam sa torrenta.

cim povucem pun download 160 kb pukne veza u sekundi tj link padne na 1000,800, nekad cak bude 173 dok upload je odlican na torentiima

Ima li jos neko problema sa pucanjem veze prilikom koriscenja torenta?

Imam isti problem ali sa eMule-om. Mislim da su zatvorili sve rupe za P2P...drzavna firma

Da su zatvorili P2P ne bi radilo uopšte, nema to veze sa pucanjem veze.

Pucaju vam veze jer imate loše modeme, ti modemi koje dele provajderi (svi, ne samo telekom) ne mogu da se nose sa puno konekcija koje torrent klijenti prave i čim se broj konekcija nagomila modem ili ruter se zaglupi.

Rešenje je nabavka boljeg modema ili rutera, a privremeno rešenje je da u torrent klijentu podesiti maximalni broj konekcija (globalnih) na 30, a maximalni broj konekcija po torrentu 25, a ako i tako puca veza spustite na 20, i skidajte samo jedan fajl sa torrenta istovremeno.
Ako odmah ne krene full brzinom, sačekaj, nekad mu treba da skine i do 10% da bi se zaleteo do full brzine. 20 konekcija za naše spore linkove je sasvim dovoljno, gomilanjem konekcija koje imaju protok po 0.5kb/s se samo zaglupljuje veza, a brzina se ne dobija. Sa 10 konekcija po 5kb/s protok će biti oko 50kb/s što je recimo za paket 512/64 full brzina. Zato je bolje ići na manji broj konekcija i prepustiti klijentu da pronađe nekoliko dobrih sidera od koji može da vuče većom brzinom i bez pucanj veze, nego da vuče od 50 sidera/ličera sa po 0.5kb/s.
Probajte ovo i veza će vam daleko manje pucati ili neće pucati uopšte, a skinućete više.

Pozdrav

Da su zatvorili P2P ne bi radilo uopšte, nema to veze sa pucanjem veze.

Pucaju vam veze jer imate loše modeme, ti modemi koje dele provajderi (svi, ne samo telekom) ne mogu da se nose sa puno konekcija koje torrent klijenti prave i čim se broj konekcija nagomila modem ili ruter se zaglupi.

Rešenje je nabavka boljeg modema ili rutera, a privremeno rešenje je da u torrent klijentu podesiti maximalni broj konekcija (globalnih) na 30, a maximalni broj konekcija po torrentu 25, a ako i tako puca veza spustite na 20, i skidajte samo jedan fajl sa torrenta istovremeno.
Ako odmah ne krene full brzinom, sačekaj, nekad mu treba da skine i do 10% da bi se zaleteo do full brzine. 20 konekcija za naše spore linkove je sasvim dovoljno, gomilanjem konekcija koje imaju protok po 0.5kb/s se samo zaglupljuje veza, a brzina se ne dobija. Sa 10 konekcija po 5kb/s protok će biti oko 50kb/s što je recimo za paket 512/64 full brzina. Zato je bolje ići na manji broj konekcija i prepustiti klijentu da pronađe nekoliko dobrih sidera od koji može da vuče većom brzinom i bez pucanj veze, nego da vuče od 50 sidera/ličera sa po 0.5kb/s.
Probajte ovo i veza će vam daleko manje pucati ili neće pucati uopšte, a skinućete više.

Pozdrav

Ne lozi coveka.

Nedeljama pishemo o svojim iskustvima posle povetjanja brzine adsl-a,i dodjemo do uglavnom slichnih rezultata,a onda se pojave lenjivci koje mrzi da prochitaju tutorijale za podeshavanje torenta,portforwad,podeshavanje NetLimitera...:wall:

Nedeljama pishemo o svojim iskustvima posle povetjanja brzine adsl-a,i dodjemo do uglavnom slichnih rezultata,a onda se pojave lenjivci koje mrzi da prochitaju tutorijale za podeshavanje torenta,portforwad,podeshavanje NetLimitera...:wall:

Ja sve pokušah iz tih tutoriala, al' neće... tj. ne mogu ni da odradim sve korake iz tutoriala,
jer jednostavno neće neke stvari moja konekcija da odradi.

NetLimiter nisam probao.

NetLimiter nisam probao.
Без НетЛимитера нема леба и то ограничење уплоада на 1кб/с, у супротном нема ништа од скидања. Јесте да није фер, али другачије не мере.

Поздрав

Ako imaš drugačije mišljenje/iskustvo, mogao bi da napišeš više od 3 reči u prilog tome.

Od februara 2005. koristim adsl asus krsh modem kod beotela. Pucanja veze su se dogadjala samo kad nesto nije bilo u redu kod njih. Problemi sa torrentima su imali veze sa brzinom downloada i nikada nije pucala veza zbog vrste downloada. Covek treba da se posavetuje sa podrskom svog provajdera i da proveri setovanja iz pochetka a ne da kupuje modem.
Nemam egzaktan uvid ali sam uveren da svi imamo problema sa torrentima zato sto nismo konkurentni u swarmu zbog kolichine uploada koji je mizeran u odnosu na mogucnost downloada.
Telekom huawei modem koji sam uzeo pre neki dan na poslu je 10 u glavu za ovaj moj modem.
Sve sto si napisao je pogresan postupak za konkretan problem koji covek ima. Znaci nemoj ga savetovati pogresno.
otvoreno mi je 80 conn.

Poslednja izmena:
Koristio sam Conexant ADSL modem malo više od godinu dana i redovno mi je pucala i/ili se zaglupljivala veza kada sam koristio P2P, tj. kad se nagomilaju konekcije. Kada se modem zaglupi često nije bilo od pomoći rekonektovanje, tj. rezultat rekonektovanja je bila opet mrtva konekcija, sve je kao odlično, ali nema protoka. Jedino je pomagalo isključenje modema iz USB porta i njegovo ponovno uključenje.
Nakon toga uzeo sam od Sezama Conexant ruter, sa njim mi veza nije pucala ali se često dešavalo (na dnevnom nivou) da kako se nagomilaju konekcije, download polako uspori na nulu. Nakon toga i ako isključim uTorrent, nema šanse da net radi, jednostavno ruter se pogubio i ni jedan program više nema izlaz na net, i tu pomaže samo reboot rutera, posle čega sve proradi.
Tako da ti garantujem da vrta downloada, utiče na stabilnost veze, tj. da P2P zna da zabuni jeftine modeme i rutere, a bilo je još sličnih/istih iskustava na Benču.
Što se tiče tvoje teze da torrent loše radi jer nismo konkurentni u swarmu, ima i toga, ali sa podešavanjima koje sam naveo, broj konekcija ograničen na 20-25, skidanje samo jednog fajla, NetLimiterom ograničenje uploada na 1kb/s i ako je torrent zdrav (a Sezam i Telekom ne zezaju) imam protok od 52-53kb/s i to konstantan, doduše, nekad mu treba da skine fajl do 10% da dostigne full brzinu, ali ako u startu (ne mislim istog momenta, nego recimo kroz 5 minuta) ne krene bar sa 15-20kb/s verovatno da torrent nije sjajan i da neku veću brzinu neće ni dostići.
Sve što sam napisao je korektan postupak sa kojim sam lično dobio odlične rezultate sa najjeftinijom opremom, tj. Conexant ruterom, ali svakako kupovina boljeg uređaja nije na odmet i nije bačena para tačno da i nema taj problem koji je naveo.
Pored toga i kad veza ne puca sa 80 konekcija i Conexant modemom ne bi mogao i Google da otvoriš, a verovatno je situacija slična i sa ostalim jeftinim modemima i ruterima, mada možda ima i izuzetaka.
I na kraju krajeva ne razumem zašto mene optužuješ da ga savetujem pogrešno kad je čovek i sam izneo konstataciju da mu veza puca zbog torrenta, čak je tako stavio i naslov teme, da je problem do provajdera i podešavanja pucanje veze bi mu se dešavalo i kada ne koristi P2P i on bi to verovatno primetio.

Pozdrav

Opaa... NetLimiter i 'ladno se desetostruko ubrzao download...
al' ako me u'vate privatni trackeri, biće rutavo.

Hvala!

Poslednja izmena:
mozda nekome pomogne...kada mi radi skype utorrent neradi.kad ubijem skype radi perfektno i posle skype moze da sljaka bez problema.slucajno sam ovo otkrio i bio sam na ivici da instaliram windows ponovo....

Nazad
Vrh Dno