Šta je novo?

"Problem" sa PSU

Unngenant

Poštovan
Učlanjen(a)
28.09.2018
Poruke
18
Poena
55
Pozdrav ljudi,

odmah da se razumemo, problem koji opisujem je od mog burazera kod kojeg idem jednom/dva mesečno pa nisam u stanju da brzo odreagujem.
Elem burazer mi je rekao da je jednom prilikom gašenja OS bio u nekom loop i nijedna od opcija za gašenje nije radila osim "nasilne" preko PSU. Sledeći put kada je upalio čuo je neki zvuk i računar nije hteo da čuje da se upali. Pod upali, kada sam došao video sam da to znači ne da samo ne pali Psu, ma ploči dioda ne svetli. Menjao sam kablove, vadio komponenete itd. i na kraju sam došao do zaključka da 90% je do PSU (gledao sam da nije negde spržena ploča takođe, čak menjao cmos bateriju). Bio sam ubeđen da je napajanje. Naručio sam mu RAIDMAX RX-600AE-M 600W...I ostavio sam njemu da kada dođe ga poveže, računajući realno za ono što on ima da je to prilično jednostavno (i bilo je kako treba kada sam došao). U svakom slučaju ispostavilo se da sa tim PSU ništa se nije promenilo. Sledeća solucija, kako i nisam imao vremena, jeste da ceo PC nosi na servis.

Rezultat čoveka iz servisa je bio da navodno ni ovo PSU ne radi (da nije kompatibilno? nek uzme neko polovno, nek uzme najeftinije?). Navodno je on celu konf premestio na svoje napajanje i pc je proradio. Meni ovo nekako baš ne pije vodu, ali sledeće iziskuje ili da se bakćem oko povrata PSU, za koje nisam ubeđen da ne radi, i/ili da nosim u neki bolji servis.

Konf koje ima B85M-K, i3-4170, GT420, RAM se ne sećam sada neka DDR3 8gb...

 
Probaj povaditi sve i očistiti kontakte.
 
Sve te sitnice sam prošao...ovaj u servisu je plus sve to očisto naknadno i dalje sa tim novim psu nije radilo...
 
Jasno za ovo. To mi je poslednje pre reklamiranja, ali mi i treba vremena...ali mi verovatnoća da se ovo desi neverovatna...bez obzira što je i ono "nešto bolji" Kinez...
 
mozda je i neki problem sa instalacijama tu gde se ukljucuje racunar u struju, pa su se oba napajanja spalila pri paljenu
 
Nazad
Vrh Dno