Šta je novo?

Problem sa PS2 tastaturama

Masni Ludak

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Dosada sam koristio USB tastaturu i nisam imao nikakav problem. Pošto sam prolio sok po tastaturi ubodem ja PS2 i ona mi je radila nekih pola sata i onda je prestala. Nakon restarta radi tastatura najnormalnije u BIOSu ali kad udje u Windows ni da čuje. Da napomenem da sve vreme svetli "num" lampica. Isto mi se dešava i sa bilo kojom PS2 tastaturom. Pošto mi je komp bio zreo za reinstal ja odradim i to i tastatura (PS2) mi je radila normalno sve dok nisma trebao da ukucam ime Usera (radila je kad upisivao serial i ime kompa). U windowsu mi ne radi i u system properties na tastaturi mi piše Device cannot start (Code 10)

Da li iko ima ideju kako da rešim problem.

Hvala unapred

Samo da dodam,

kad je disablujem pa enablujem proradi ali kad se restartuje komp opet ne radi.

Ne znam koliko ima veze, ali ajde, možda ti i pomogne...

Ja sam prilikom instalacije OS X-a na jednu mašinu (MSI K8MM-V & Sempron 2800+) imao upravo takvih problema. Ali, kad izvučem tastaturu iz PS/2 porta i ponovo je ubodem ona radi, a pod XP-om radi normalno.

E, sad. Moguće je da je problem neki na relaciji PS/2 kontrolera i same tastature. Istini za volju, nema mnogo toga na onoj pločici unutar tastature, ali probaj sa drugom tastaturom, sasvim je moguće da će raditi bez problema.

Glede ovoga, danas sam imao istu takvu situaciji u bukvalno jedino rješenje je bilo zamjena tastature. Logi radi, MS Industrial ni da čuje.

Pozdrav.

Probao sam 3 razlicite ps2 tastature i uvek isto.

elem izguglao sam rešenje na jedvite jade a naleteo sam na dosta ljudi sa istim problemom.

Verovali ili ne samo treba u BIOSu da se ugasi USB mouse and USB keyboard i sve radi perfektno. :smash:

Slicno se i meni desavalo na starom kompu al meni je tada trebalo duze da provalim za bios :)

***e, ne mogu da vjerujem da sam potpuno zaboravio na to. Takođe sam tako riješio taj svoj problem, ali sam u potpunosti zaboravio na to... :wall:

Vrh Dno