Šta je novo?

Problem sa promenom IRQ !!!

podujevo

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
301
Zna li neko kako se menja IRQ u Windows-u XP ? Imam problem sa IRQ, podudaraju mi se IRQ za graficku(koja je na AGP) i za SkyStar2, zatim za zvucnu SB LIve i modem. Probao sam da rezervisem IRQ u BIOS-u ali ne pomaze ni to. Pod Windowsom nije moguce promeniti resurse za nijedan uredjaj. Inace je XP SP2. Pomozite !!!!
Hvala. :wall: :crash:

Koji ce ti IRQ biti zavisi i od toga u koji si PCI slot stavio kartice,na vecini ploca treba izbegavati upotrebu
PCI slota 1jer deli interapt sa AGP (moguce tvoj slucaj).Imas u knjizici za plocu IRQ tabelu pa slotove popuni
po njoj.

podujevo je napisao(la):
Zna li neko kako se menja IRQ u Windows-u XP ? Imam problem sa IRQ, podudaraju mi se IRQ za graficku(koja je na AGP) i za SkyStar2, zatim za zvucnu SB LIve i modem. Probao sam da rezervisem IRQ u BIOS-u ali ne pomaze ni to. Pod Windowsom nije moguce promeniti resurse za nijedan uredjaj. Inace je XP SP2. Pomozite !!!!
Hvala. :wall: :crash:

Cekaj, jel imas problema sa kompom ili u glavi sa irq-ovima?🙂
Ako ti sve radi kako treba poslusaj zlatno pravilo PC-a: NE DIRAJ NISTA!!!

Stvarno ako komp radi i nemas uzvicnike i disabled devices po device manager-u ne obracaj paznju.
Bespotrebno cackanje sa IRQ moze da napravi haos i izazove pad Windowsa.

Ma znam ja za zlatno pravilo, ali sam kupio SB Live, i od tad nikako da sve uparim. A inace imam samo jedan prazan PCI slot. Slot 1 i 5 imaju isti IRQ, 2 i 6 takodje, tako da moram da promenim IRQ samo ako moze. A 2 i 6 su na istom IRQ kao i graficka koja je AGP.

Ajde ponovo: jel imas problema sa konfom u radu?

Savet: Live OBAVEZNO u treci PCI

Imam problem cim instaliram drajvere za SkyStar 2 odmah pocinje da blokira. Inace nije do drajvera jer je pre SB Live sve radilo kako treba. Evo kako su rasporedjeni IRQ:
AGP-16
slot 1 - prazan - 19
slot 2 - SB - 16 !
slot 3 - Raid kontroler - 17
slot 4 - TV tuner - 9
slot 5 - modem - 19
slot 6 - SS2 - 16 !
Kartice sam rasporedi u ovom rasporedu zbog hladjenja, slot 1 sam ostavio prazan zbog graficke. Ovo ce mozda malo da razjasni situaciju. Meni bi jedinop pomogla promena IRQ-a, jer kako god da rasporedim kartice u slotove mora da dodje do nekog konflikta. U Device Menager-u ne prijavljuje konflikt, ali kada pokrenem npr. ProgDVB racunar blokira, izbaci plavi ekran i poruku u kojoj se pominje poklapanje IRQ-a !

E ovo je stvarno prepuno,da ne verujes,zavisi kakva je IRQ tabela ploce okaci nju da vidimo a ne ovo,ali
ako nista od ovih cudovista ne moze da deli IRQ morace nesto napolje najverovatnije,moguce je da
kombinacija stvarno ne postoji.Bedak

Na ploci je moguce rezervisati sledece: 3,4,5,7,9,10,11,12,14,15 ali su neki vec zauzeti: 3-COM2, 4-COM1, 9-ACPI, 12-PS/2,14-Prim. IDE, 15-Sec. IDE
Ja sam probao da npr. rezervisem IRQ 10 na slotu 2/6 ali u XP-u se nista ne menja.

Instaliraj KX drajvere za SB - komplikovaniji su ali rade bolje....

p.s. bilo je oh-ho price o IRQ raspodeli na forumu, cak ima i poseban thread u FAQ sobi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno