mirzallica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.11.2004
- Poena
- 630
Pozdrav,
ovo je deo konfiguracije koju posedujem.
AMD Phenom II X4 955, 3.2GHz/8MB 64Bit BOX Black Edition
OCZ Vendetta 2
GigaByte MA790FXT-UD5P
2 x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz AMD Low Voltage CL8, OCZ3G1600LVAM4GK
Konfa je kupljena juce. U prilogu je sta CPUz kaze na zadatu temu.
Cudno mi je sto je core brzina oko 800MHz, odnosno multiplier je 4x, a na nekim review-ovima na netu svima je bio na 16x.
A windows-u mi prikazuje nekih famoznih 1.6GHz brzinu...
Sta mi je ciniti? Da reklamiram ili moze nesto da se sredi?
Pojma nemam skoro nista oko klokovanja, ali pokusao sam (valjda iz ocajanja ) u AMD Overdrive-u da postavim multiplier na 16x i nece. Jednom se zakucao, a drugi put restartovao i vratio na na 4x (ocigledno nesto nisam dobro odradio).
Ova tema moze da bude i ovde i u maticnim plocama i u overclock sobi, tako da nisam ni bio siguran gde da je stavim... Al valjda mi je ovde najlogicnije... 🙂
Hvala svima
ovo je deo konfiguracije koju posedujem.
AMD Phenom II X4 955, 3.2GHz/8MB 64Bit BOX Black Edition
OCZ Vendetta 2
GigaByte MA790FXT-UD5P
2 x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz AMD Low Voltage CL8, OCZ3G1600LVAM4GK
Konfa je kupljena juce. U prilogu je sta CPUz kaze na zadatu temu.
Cudno mi je sto je core brzina oko 800MHz, odnosno multiplier je 4x, a na nekim review-ovima na netu svima je bio na 16x.
A windows-u mi prikazuje nekih famoznih 1.6GHz brzinu...
Sta mi je ciniti? Da reklamiram ili moze nesto da se sredi?
Pojma nemam skoro nista oko klokovanja, ali pokusao sam (valjda iz ocajanja ) u AMD Overdrive-u da postavim multiplier na 16x i nece. Jednom se zakucao, a drugi put restartovao i vratio na na 4x (ocigledno nesto nisam dobro odradio).
Ova tema moze da bude i ovde i u maticnim plocama i u overclock sobi, tako da nisam ni bio siguran gde da je stavim... Al valjda mi je ovde najlogicnije... 🙂
Hvala svima