mirzallica
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.11.2004
- Poena
- 630
Pozdrav,
ovo je deo konfiguracije koju posedujem.
AMD Phenom II X4 955, 3.2GHz/8MB 64Bit BOX Black Edition
OCZ Vendetta 2
GigaByte MA790FXT-UD5P
2 x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz AMD Low Voltage CL8, OCZ3G1600LVAM4GK
Konfa je kupljena juce. U prilogu je sta CPUz kaze na zadatu temu.
Cudno mi je sto je core brzina oko 800MHz, odnosno multiplier je 4x, a na nekim review-ovima na netu svima je bio na 16x.
A windows-u mi prikazuje nekih famoznih 1.6GHz brzinu...
Sta mi je ciniti? Da reklamiram ili moze nesto da se sredi?
Pojma nemam skoro nista oko klokovanja, ali pokusao sam (valjda iz ocajanja ) u AMD Overdrive-u da postavim multiplier na 16x i nece. Jednom se zakucao, a drugi put restartovao i vratio na na 4x (ocigledno nesto nisam dobro odradio).
Ova tema moze da bude i ovde i u maticnim plocama i u overclock sobi, tako da nisam ni bio siguran gde da je stavim... Al valjda mi je ovde najlogicnije...
Hvala svima
ovo je deo konfiguracije koju posedujem.
AMD Phenom II X4 955, 3.2GHz/8MB 64Bit BOX Black Edition
OCZ Vendetta 2
GigaByte MA790FXT-UD5P
2 x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz AMD Low Voltage CL8, OCZ3G1600LVAM4GK
Konfa je kupljena juce. U prilogu je sta CPUz kaze na zadatu temu.
Cudno mi je sto je core brzina oko 800MHz, odnosno multiplier je 4x, a na nekim review-ovima na netu svima je bio na 16x.
A windows-u mi prikazuje nekih famoznih 1.6GHz brzinu...
Sta mi je ciniti? Da reklamiram ili moze nesto da se sredi?
Pojma nemam skoro nista oko klokovanja, ali pokusao sam (valjda iz ocajanja ) u AMD Overdrive-u da postavim multiplier na 16x i nece. Jednom se zakucao, a drugi put restartovao i vratio na na 4x (ocigledno nesto nisam dobro odradio).
Ova tema moze da bude i ovde i u maticnim plocama i u overclock sobi, tako da nisam ni bio siguran gde da je stavim... Al valjda mi je ovde najlogicnije...
Hvala svima