Šta je novo?

Problem sa pristupom racunaru u LAN-u

surtex

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2007
Poena
304
U stanu imamo ADSL Sagem 1 portni ruter vezan je na switcher iz koga idu tri UTP kabla na 1 laptop i 2 desktop racunara. Putem DHCP dobijamo IP adrese u LAN-u. Komunikacija u LAN-u je ok, svako ima pristup svakome. Kada nam dodje neko od prijatelja sa laptopom i hoce da koristi net share-ujem LAN konekciju na laptopu, stavim da ide kroz WLAN, windows dodeli adresu 192.168.0.1 WLAN kartici, napravim adhoc konekciju, prijatelji podese IP adrese na njihovim WLAN karticama i sve sljaka bez problema i svi imamo net. Tom prilikom se javlja problem. Nakon tog share-ovanja meni niko ne moze da pristupi u mrezi, ja mogu svima, a mislim i da oni tom prilikom imaju problema izmedju sebe. Kada iskljucim share-ovanje LAN konekcije sve je normalno, podatke razmenjujemo bez problema. Znate li mozda u cemu je problem? Treba li jos nesto da se podesi da bi mi racunari pristupili share-ovanim podacima. Unapred hvala.

To se desava zato sto ti onda napravis novu mrezu pa zato ne moze niko ni da ti pristupi serovanim fajlovima

Kako napravim novu mrezu kad je to postojeca LAN samo share-vana?

A što ne staviš statičke IP adrese, mreže mnogo stabilnije rade sa statičkim IP nego sa DHCP.
Znači, gateway bilo kod umreženog računara mora biti LAN IP rutera.

Jasno mi je sve za fiksne adrese i ovako mi mreza fenomenalno radi. Problem je samo u pristupu kako ga resiti. Ako neko zna neka napise.

proveri da li se aktivira firewall kad pokrenes ICS

Nazad
Vrh Dno