Šta je novo?

Problem sa printerom na mrezi..

neci

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
309
Imam problem kad zelim da printam preko mreze na printer (HP 1200 laserjet).. Laptop (Toshiba L40-18U, OS Vista home premium sp2) uredno skine sve drivere sa neta, printer se pojavi (obelezen kao default), kad recimo zelim iz worda da printam dokument, ali cim se obelezi, odmah je zatamljen PRINT i ne dozvoljava dalje podesavanje. Kad pozelim da pogledam samo setovanje u printeru, treba mu po 5 minuta da otvori bilo Preferences, bilo Settings u samom printeru... kad otvori, ne vidim nista sto je cudno i kako ne bi trebalo da bude.

Na PC preko na koji je vezan printer, OS je Windows starter, pa posto mi je i sam i pocetku pravio problem sa LPT karticom koja je dodata, jer ploca nije sadrzala LPT port koji je printer (nece da stampa vise kopija odjednom (?!?)), mislila sam da je u pitanju sam operativni sistem, jer ne dozvoljava masu stvari, a posto je legalan i pod garancijom jos 2 godine, ne zelim da ga menjam.

Pa eto, pokusala sam da objasnim. Ako neko zna o cemu se radi, hvala vam unapred na svakom odgovoru.

Pozdrav!

Windows starter inače nije predviđen da radi u mrežnom okruženju. Moguće da je problem do podešavanja privilegija na kompu gde ti je prikačen i deljen štampač. Probaj desnim klikom na "properties" štampača pa ako ima "security" zalistak tu moraš dodati korisnika "Everyone" i otkačiti mu opciju "Print".

Hvala Cheeky, probala! Nema efekta...

Nema na čemu. Pokušaj još ovo:

Proveri kako ti stoje sledeća podešavanja: ideš u Control Panel -> Network and Sharing Center -> Advanced sharing settings -> izabereš "Turn on file and printer sharing" i ako nemaš šifru za ulazak u windows onda izaberi "Turn off password protected sharing". I ako imaš neki antivirus sa firewall-om, moguće da ti i on blokira konekciju pa proveri i to. Toliko od mene... Ako ne uspe ni to vrlo je moguće da Windows starter ne može da odradi to što tebi treba.

Koliko sam video u specifikaciji w7 starter, on moze da stampa preko mreze ali ne moze da deli stampac preko mreze, jeftin ali prilicno ogranicen operativni sistem.

Windows Starter nije namenjen za rad na njemu (ne kažem da ne može). Jedina njegova stvarna namena je da se posle dokupi količinska licenca. Mora da se ima bilo koji legalan Windows, pa tada može "Volume Licensing".
Moj savet ili kupi Win 7 Pro ili "kupi" Win 7 Pro (svaki Linux je OK), a ovo briši što pre. A možeš i da nabaviš "Bensedin" (lek za smirenje živaca) , trebaće ti sa Starterom.:-devil-:

Ne, nije ni to... Ipak Starter ne moze to da podrzi... Ma glupost! Kako god, puno ti hvala...

Hahahaah, mislim da cu najpre da uzmem Bensedin :)

Windows Starter nije namenjen za rad na njemu (ne kažem da ne može). Jedina njegova stvarna namena je da se posle dokupi količinska licenca. Mora da se ima bilo koji legalan Windows, pa tada može "Volume Licensing".
Moj savet ili kupi Win 7 Pro ili "kupi" Win 7 Pro (svaki Linux je OK), a ovo briši što pre. A možeš i da nabaviš "Bensedin" (lek za smirenje živaca) , trebaće ti sa Starterom.:-devil-:

Nazad
Vrh Dno