Šta je novo?

Problem sa prikazom .rtf fajlova

marty

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Od pre neki dan jedan računar ne prikazuje .rtf fajlove kako treba - prikazuje ih kao kada ih otvaram u npr. notepadu - sa svim kontrolnim kodovima. Win je XP Pro SP3.
Asocijacija je u redu, probao sam otvaranje u wordu i wordpadu i isto se ponaša.
Jednostavno kao da je nestala podrška za .rtf i te fajlove sve aplikacije otvaraju kao obične tekstualne.

Ima li neko ideju u čemu bi mogao biti problem?

Poslednja izmena:
Ne znam da li sam te razumeo ali pretpostavljam da nece da ti otvori u programu koji ti hoces kada kliknes na taj fajl. Uradi ovako, desnim klikom misa na fajl i onda idi na "Open With", nadji u kojem programu ces da otvaras taj .rtf extenziju oznaci ga i otkaci "Always use the selected program to open this kind of file" potvrdi sa OK i to je to.

Ne znam da li sam te razumeo ali pretpostavljam da nece da ti otvori u programu koji ti hoces kada kliknes na taj fajl. Uradi ovako, desnim klikom misa na fajl i onda idi na "Open With", nadji u kojem programu ces da otvaras taj .rtf extenziju oznaci ga i otkaci "Always use the selected program to open this kind of file" potvrdi sa OK i to je to.

Ne, asocijacije su u redu, otvara ih sa word-om.
Jednostavno prikazuje ih kao običan tekst sa svom onom gomilom kontrolnih karaktera/opisa formata i sl.

Nazad
Vrh Dno