Šta je novo?

Problem sa prikazivanjem slike sa računara

bokčilo

Zapažen
Učlanjen(a)
02.07.2025
Poena
1
Ima li neko iskustva sa problemom poput ovog?
OS win10 je uredno instaliran, prilikom instalacije nije prikazivao nikakve probleme. Nakon toga se normalno ponašao 1-2 sata dok sam instalirao programe i prenosio podatke sa starog PC-a, da bi potom počeo da isključuje sliku ( ne prikazuje je na monitoru) neko vreme, a onda se bez ikakve intervencije slika pojavi. Računar i dalje radi, čak i u periodima kad ne prikazuje sliku, reaguje- ako recimo pritisnem WIN taster, kad se slika pojavi prikazaće odgovarajući prozor, ako je započeta neka instalacija i ekran se u međuvremenu zacrni, nakon nekog vremena, kad se slika pojavi instalacija je redovno završena. Ti periodi crnog ekrana traju nekad minut-dva, nekad i po desetak minuta. Slika se zadržava nekad samo par sekundi, a nekad i po par minuta. Kad se slika pojavi, mogu redovno da ga isključim ili restartujem, ali sa sa novim uključenjem problem ponavlja.
Još nešto: isto se ponaša na dva različita monitora

Hvala naodgovoru, ali problem je malo komlikovaniji. Sleep mode je isključen, i ekran se zacrni bez obzira da li nešto kucam, mrdam miša isl., a isto tako se slika pojavi bez da bilo šta diram.

Ja bih prvo krenuo od kabla, zameni kabal kojim povezuješ grafičku i monitor. Ako ni to ne pomogne ona test sa drugom grafičkom karicom. Tu može takodje biti i problem do drajvera. Da li piše na monioru da u tom trenutku nema signala, da li na monitoru i dalje svetli led lampa kada se o desi?

Svetli lampica. Mislim da je grafika integrisana (u pitanju je mini PC HP Prodesk 600). I meni to liči na problem sa grafičkim drajverom. Probao sam da drajver ponovo učitam, ali mi kaže da je aktuelni odgovarajući.

Nema veze sa kablovima i slicno. Na poslu imamo jedan mini PC, isto od HP-a, samo novijeg tipa.
Problem je drajver za grafiku.
Od 7 do sada azuriranih, 2 su se ponasala kako treba, jedan koji je bio u tih 7 i sada zadnji (ne bas zadnji zadnji, jer nisam upgradeovao na aktuelni). Isti problem sa "gubitkom" signala.
Bukvalno nasumicno zacrnjavanje. Nekada radi kako treba, nekada ispada na nasumicno vreme. Nije bilo pravila.

Skini sve moguce intelove drajvere/control panel sa intelovog sajta za taj model graficke i instaliraj ih u rikverc verzije dok ne nadjes nov, ali da je stabilan.
Ako je po SN-u, shodno modelu na HP sajtu, graficka je Intel® UHD Graphics 630

Видео блекаут је симптом дефектне графичке карте. Хладан бга лем.
Тако да се проблем манифестује тек кад се инсталира драјвер.
Познате су вам ситуације где графика пусти слику са биоса, али чим се виндоус подигне, црн екран. Ова ситуација је на пола пута дотле .

Привремено решење је рефлоу плоче дуваљком.
Право решење је ребалл. Или продаја по принципу дај шта даш.

Nazad
Vrh Dno