Šta je novo?

Problem sa pregrijavanje laptopa...???

n1k0la

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
304
Imam problem sa grijanjem laptopa (HP), odjednom pocinje da se pregrijava kao pecnica..?? 😵
do cega bi to moglo da bude..??

e sad ti nebi znao reci koji je tacno model, na njega pise "HP pavilion g series",
kupljen prije nekoliko mjeseci..

Navuko prasinu u hladnjak i zacepio isti...nosi u servis/reklamaciju i kupi neki kuling pad nece da skodi! Ja sam mislio da su skuplje serije manje podlozne ovom,medjutim evo i moja tosiba od 1k eura morala posle 8 meseci u servis (stim da je meni crkla i 330gt) 🙁

nesto mi malo nekoliko meseci da mu se zacepio... osim ako ga je drzao na gradilistu......

radi mu ventilator i to punom parom..cuje se kao usisivac, to valjda ne bi trebalo da bude normalno..😵

do cega bi moglo da bude..nebi trebalo da je prasina jer je tacnije koriscen 2 mjeseca..???

pa kolka mu je temperatura, imas li neki program za merenje? kako odjednom poceo da se jako zagreva? kad, juce si primetio ili? jel ga koristis u cistim prostorijama, bez puno prasine? jel ti stoji na krevetu ili na stolu ili na nekoj drugoj tvrdoj podlozi da ima lufta? najbolje da ga ne koristis ako mislis da je temperatura previsoka, dok ne resis slucaj... moj laptop se isto tako zagrevao odjednom, i pocinjao se automatski gasiti.. al nije bilo do prasine nego je uskoro riknuo ventilator... bice da dok nije riknuo da je radio sa nekim problemima...

Skini brate prvo program za merenje temperature..........To je prvo sto treba da uradis kad otvaras temu o pregrevanju.Ne mozemo mi da gledamo u pasulj dal se tebi greje laptop ili ne.Sta znaci ko pecnica??Koliko je to zaista?Moguce da je takav laptop i da mu je to normalno.......

Skini program HWmonitor za pocetak.Pokreni ga i stisni print screeen na tastaturi.Onda idi u paint i stisni ctrl plus V.Zatim idi na save i sacuvaj ga kao jpg.Digni sliku na neki sajt kao npr dodaj.rs i okaci sliku.E onda mozemo da pricamo tek o pregrevanju.I nije cudno ako se laptop greje posle par meseci.Sve zavisi od modela do modela

Neki lapovi imaju bolje reseno hladjenje a neki ne.Na primer moj poznanik ima lenovo i kad smo ga duvali izletelo je brdo prasine a do tada on uopste nije primetio da se greje.Ja sam moj za 12 meseci koliko ga imam do sad vec 2 ili 3 puta ga cistio.I zadnji put je imao prasine dosta samo sto se nije grejao.

Pre ciscenja sam tripovao da uopste i nema prasine.Al kad sam krenuo da ga duvam video sam da nije bas tako.Isto tako desktop mi se nakupi prasine samo tako.A nemam ni kucice ni macice.Imam jedino papagaja medjutim i kad nije kod mene u sobi opet se nakupi sve prasine.A ja jos drzim laptop u kesi kad ga ne koristim...

Znaci od prasine ne mozete pobeci nikako.A laptop se jako brzo zaprlja i ako imate nesrecu da kupite los model onda je to veliki problem 🙂

Nazad
Vrh Dno