Šta je novo?

Problem sa prebacivanjem racunara sa integrisane na novu graficku karticu

Ikajlo

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2013
Poena
151
Postovani, do danas sam koristio racunar povezan preko integrisane graficke kartice i danas sam kupio novu, ali kad je povezem sa racunarom na monitoru mi izlazi no signal. Probao sam graficku karticu od druga i radila je bez ikakvih problema (bez podesavanja u BIOS-u i instaliranja/deinstaliranja bilo cega). Grafickoj nije potrebno dodatno povezivanje sa napajanjem.

Svaki put kada sam startovao racunar (sa novo-kupljenom grafickom) kuler na grafickoj se cuje jace u odredjenim intervalima a nakon toga prestane taj zvuk i sitem se dize preko integrisane graficke. Da napomenem u BIOS-u mi je namesteno da vuce sa PCI-e prvo. Na kutiji graficke pise da je potrebno 400w a meni je napajanje od 500w.

U pitanju je graficka Radeon HD 6570 powercolor - od druga sam koristio Radeon HD 4650

Maticna ploca je Biostar NF6IS micro am2 se.

Unapred zahvalan.

Probao sam i drugi kabl opet ista prica, medjutim sada sam uvideo da u device manager/display adapters stoji samo integrisana ne izbacuje uopste radeon.

Moguće da nisi ubo dobro grafičku u PCIe slot. Probaj ponovo - ali mora baš ravnomerno i lepo da legne. Pre nego što ubodeš, izduvaj nečim (ili usisaj jačim usisivačem) prašinu iz PCIe slota.

Druga stvar koju bi mogao da probaš (meni je pomagalo u ovakvim&sličnim situacijama) je da uradiš reset BIOS-a (pogledaj u manual-u ploče koje jumpere treba da prespojiš - pre toga obavezno isključi iz struje napajanje). Drugi način da resetuješ BIOS je da izvadiš okruglu bateriju iz ležišta i vratiš je nakon 15-20 sekundi.

Hm dali pokusavas preko dvi porta ili preko vga, pogle koji ti je primarni od ta 2

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno