Šta je novo?

problem sa povezivanjem ps3 na monitor

nemanja928

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2008
Poena
309
e ovako, povezao sam monitor i ps3 sa dvi kablom. prvi deo dvi ide u monitor, a drugi preko adaptera hdmi/dvi u ps3. restartovao sam ps3 i probao i cd staviti i pojavi se out of frequency...
zna li neko sta je problem? monitor je tft ali nije wide...

Poslednja izmena:
Jer je HDCP kompatabilan??? Ako nije ne mozes prikljuciti ps3 na njega...

Koji monitor je u pitanju?

belinea, ne znam tacno model, evo slike
image011at6en4.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da on nije HDCP, tako da mozes da se oprostis od igranja ps3 na njemu... ***..

ja mislim da to nema veze, a ako nece onda moram ubrzo uzeti neki lcd

Poslednja izmena:
Naravno da ima veze.Ukoliko monitor nema HDCP PS3 ce ti prikazati crnu sliku kad ga budes ukljucio.

Belinea veoma slabo stoji sa HDCP-om tako da, sta da ti kazem, uzmi neki novi TFT i to obavezno wide ako planiras da igras ps3 na njega...

Poslednja izmena:
Na stranici www.x2vga.com mozes naci Neoya-in transkoder koji bi ti omogucio da svoj monitor poves sa PS trojkom . Ali nisam siguran koliko bi takvo resenje bilo racionalno .

Da li je moguce povezati preko graficke karte koja je HDCP Ready a TFT nije? I neki kazu da je HDCP potreban samo za gledanje filmova , da li je neko igrao igre na monitoru koji nije HDCP?

Poslednja izmena:
Valjda je mislio da prikaci PS3 na graficku, umesto direktno na monitor, pa da tako dobije sliku...

Graficka karta ima 2 DVI-a i HDCP Ready je, pa sam pomislio ako ubacim DVI-HDMI u drugi i izaberem u Windows-u TV (kao sekundarni prikaz) da ce mozda odraditi posao koji radi TFT koji ima HDCP. Ali to nefunkcionise vec rekoh. Nadam se da sam objasnio sta mi pade na pamet.

Poslednja izmena:
Da odgovorim na moje pitanje, nije moguce. Dakle obavezan je TFT sa HDCP. Pokusao sve moguce varijante i nece pa nece. :wall:

Hehe, to je izgleda resenje ali vise se isplati kupiti nov TFT :D

ako imas negde mogucnost da povezes sony 3ku da bi video sliku pa u podesavanjima za displey stavi 720P to ti je 1280X720 i tvoj monitor moze da prikaze tu sliku. moras samo da imas kabl hdmi to dvi. ako monitor nema dvi onda nema sanse da ih povezes.

ako imas negde mogucnost da povezes sony 3ku da bi video sliku pa u podesavanjima za displey stavi 720P to ti je 1280X720 i tvoj monitor moze da prikaze tu sliku. moras samo da imas kabl hdmi to dvi. ako monitor nema dvi onda nema sanse da ih povezes.

Uh, ja sam se pomirio sa tim da je potrebno da tft monitor podrzava HDCP i ti mi sada hoces reci suprotno?

Uh, ja sam se pomirio sa tim da je potrebno da tft monitor podrzava HDCP i ti mi sada hoces reci suprotno?

ako povezes soni na crt jer crt tv podrzava hdcp? uz soni si dobio onaj adapter rgb i kabl sa tri cinca zuti beli i crveni jel da. pa ako moze na tv moze i na tft stim da moras da ispostujes rezoluciju monitora koji nije hdcp. Ako ti je maksimalna rezolucija monitora 1280x1024 onda na soniju stavis na soni dok je povezan na tv da bi video sta radis da ti je rezolucija 720p to ce na tvom tft monitoru biti 1280x720 na 60 herca pa sto da nemoze da radi. Jedini uslov je da na toj belinei imas dvi vezu i treba ti hdmi to dvi kabl. ja sam probao sa adapterom i nije htelo da mi radi.

p.s imam ps3 probao. ja cu ga vezati na samsunga 931BW u istoj toj rezoluciji 720p. jer je default rezolucija tog monitora 1440x900. na samsungu 2032BW na 1080i mi prikazuje da nije default rezolucija ali imam sliku i kad udjem u igru to se izgubi i radi.

Poslednja izmena:
^ Stilgare, HDCP je HD protokol pa zato na CRTu normalno radi.

Mora da se ima HDCP compliant monitor, inache PS3 ne moze da pusti sliku.

Hehe, ladno se vratio driver... :zgran: Stigo mu GT5 pa ne moze da izdrzi vise...

Welcome back... :wave:

^ Stilgare, HDCP je HD protokol pa zato na CRTu normalno radi.

Mora da se ima HDCP compliant monitor, inache PS3 ne moze da pusti sliku.
znam sta hoces da kazes ali on ima podesavanja hdmi veze na ps3. nemora da stavi automatic hdmi pa da se ps3 i monitor domundjavaju. Ako stavi 720p a iskljuci 1080i i 1080p onda bi trebalo da radi. to je 1280X720 na 60 herca. Ako mu monitor ide na 1280X1024 nevidim razlog da nemoze da mu prikaze sliku. e sad meni je i tv i monitor wide pa nisam trazio da vidim ima li podesavanja na samom ps3 da li je povezan na 4:3 ili 16:9 ali pogledacu i to.

Ma nije fora u rezoluciji uopshte, vec HDCP enkripciji koja mora da postoji na oba uredjaja povezana HDMI kablom, da bi tekao protok podataka.

cek bre stani polako....
Driver is back???

Pa vidim da ste bez mene izgubljeni :)

Poslednja izmena:
Ma nije fora u rezoluciji uopshte, vec HDCP enkripciji koja mora da postoji na oba uredjaja povezana HDMI kablom, da bi tekao protok podataka.

Pa vidim da ste bez mene izgubljeni :)

dobro sta se desava kad covek ubaci tv kartu i poveze ps3 chincem na video in (zuti chinc) onda ce monitor da mu se ponasa ko obican crt jel da? crveni i beli audio na adapter pa na zvucnike od kompa i eto. Mora da moze driveru:)

dobro sta se desava kad covek ubaci tv kartu i poveze ps3 chincem na video in (zuti chinc) onda ce monitor da mu se ponasa ko obican crt jel da? crveni i beli audio na adapter pa na zvucnike od kompa i eto. Mora da moze driveru:)

Ijaoooooooo pa na sta ce to da lici...? :d

Vrh Dno