Šta je novo?

Problem sa povezivanjem na net

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte RTX Windforce OC 5070 12 GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
Be Quiet Pure Power 13M 850W
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas sam zakačio na netu neki dosadni adaware program u XP-u koji mi je konstatno izbacivao reklame (valjda se zove newdotcom ako nekome nešto znači). E sad, problem je što kada sam ga obrisao (na divljaka iz Commandera, s obzirom da nije hteo da se deinstalira) više ne mogu uopšte da koristim net! Pod tim podrazumevam da odem na Internet, tj, konekcija se uspostavi bez problema ali ne mogu da otvorim nijedan sajt, da pregledam poštu ili da skidam bilo šta. Probao sam da se povežem i preko Sezama i preko Euneta ali problem je isti. Siguran sam da je u pitanju nešto do softvera jer Internet i dalje radi savršeno u Windowsu 98SE koji mi je takođe instaliran na istu mašinu. Imate li bilo kakvih predloga šta bih mogao da pokušam? Ponovno kreiranje konekcija nije dalo nikakav rezultat.

Što je najgore, imao sam isti ovaj problem pre više od godinu, ali pojma nemam kako sam ga rešio🙁

Jesi li siguran da si izbrisao bas taj adaware iz Commandera,da nisi nesto korisnije izbrisao?

Nema šanse, nisam baš dete...

Dobro kad kazes,nisam ni ja dete pa mi se desavalo,ali ok.....

forsaken demon je napisao(la):
Danas sam zakačio na netu neki dosadni adaware program u XP-u koji mi je konstatno izbacivao reklame (valjda se zove newdotcom ako nekome nešto znači). E sad, problem je što kada sam ga obrisao (na divljaka iz Commandera, s obzirom da nije hteo da se deinstalira) više ne mogu uopšte da koristim net! Pod tim podrazumevam da odem na Internet, tj, konekcija se uspostavi bez problema ali ne mogu da otvorim nijedan sajt, da pregledam poštu ili da skidam bilo šta. Probao sam da se povežem i preko Sezama i preko Euneta ali problem je isti. Siguran sam da je u pitanju nešto do softvera jer Internet i dalje radi savršeno u Windowsu 98SE koji mi je takođe instaliran na istu mašinu. Imate li bilo kakvih predloga šta bih mogao da pokušam? Ponovno kreiranje konekcija nije dalo nikakav rezultat.

Što je najgore, imao sam isti ovaj problem pre više od godinu, ali pojma nemam kako sam ga rešio🙁

prvo uradi system restore, pa onda ocisti sistem sa Ad-Aware programom i to bi trebalo da ti resi problem

Ako ti system restore ne pomogne, ubaci instalaciju XP (ako ga koristis), idi na RUN- kucaj: sfc /scannow . On ce ti proveriti sve sistemske fajlove. A takodje nabavi Lavasoft-ov Adaware SE Pro i koristi stalno Ad-watch kada si na netu!

Pa koristim Spybot, ne bi trebalo da je lošiji od Adaware-a. System restore ne pomaže, a probao sam i tu proveru sistemskih fajlova koju si mi predložio, ali mi Windows iz nekog razloga konstantno javlja da sam ubacio pogrešan disk.

Sve je sređeno, pronašao sam na netu programčić koji mi je rešio problem. Taj NewDotCom je petljao nešto sa socketima, zbog toga ništa nije radilo. Svejedno, hvala na predlozima!

WinSockFix, vec je postovan link ka njemu u jednom skorijem threadu...
evo Zoniju ostavljam da postavi link 🙂
poz

Da, to je taj program. Mega jednostavan i mega koristan🙂

Nazad
Vrh Dno