Šta je novo?

Problem sa povezivanjem Lg Lm620s i AV Receiver

Smallville013

Cenjen
Učlanjen(a)
03.10.2012
Poena
151
Imam problem koji vec duze vreme ne znam kako da resim . Posedujem Tv Lg Lm620s koji je ispravan i nov . Takodje posedujem Av Receiver Harman Kardon 365 .
E sada zelim da povezem vise uredjaja na AV receiver i onda da sve to od receivera ide do tv-a a na receiveru biram sta zelim da pustim . Sve to moze ali ne bas kako bih ja hteo . Receiver ima opciju ,,Monitor out , ARC" . Takodje to ima i TV . E sada receiver ne moze da se podesava bez monitora odnosno televizora jer na displedju receivera su prikazane samo osnovne opcije a na TV-u koji je povezan sa njim su sva podesavanja . Bukvalno je kao PC sto se tice toga . Receiver sam bez problema povezao sa Smsungovim lcd , televizorom koji je kako bi se reklo , na zalasku karijere . Sve radi i nema nikakvih problema . Medjutim , kada sam to isto uradio sa Lg tv-om desavaju se dosta cudne stvari . U 60-70% slucajeva pise connecting i tv vidi receiver ali kada posle par sekundi pojavi se zeleni ekran i televizor se ponasa kao da nista nije ubodeno . U nekim slucajeva proradi i gubi se (radi 5 min pa pocne da trepce i opet zeleni ekran) . Problem sam kratkorocno resio tako sto sam blu ray player povezao hdmi-jem sa TV-om a sa coax kablom sa receiverom . Time sam razdvojio signal i receiver nema potrebu da salje sliku ka Tv-u . To je samo kratkorocno resenje a ono sto ja zelim da povezem kao sto sam na pocetku rekao . Blu ray , Ps3 , Pc , sve ka receiveru a receiver da salje signal ka Tv-u .

Jedina stvar u koju sumnjam je HDMI 1.4 . Ja to sve povezujem preko HDMI 1.3 a nacuo sam da mi je za to potreban 1.4 . Nisam siguran .

Ako neko zna nesto o ovome , bio bi mi od velike pomoci jer vise ne znam sta da radim . Hvala .

Cini mi se da nisi prvi koji ima problema sa povezivanjem LG televizora putem HDMI-ja.

Mozes da probas da pozajmis HDMI 1.4 kabel, da vidis da ne pravi on problem. Ili probaj da promenis HDMI postavke na HK, iskljuci ARC, smanji rezoluciju,...

Pozdrav

Pazi ovo . Mogu da povezem bilo sta sa Lg . Pc , Ps3 i Blu ray player . Sve sam to probao . I radi super , ne pravi problem ali ako ide direktno ka tv-u . AKo ide preko receivera ,,zeza" . Kupicu HDMI 1.4 jer ce mi trebati kada budem kupio media player za mesec dana . Ne znam kako da iskljucim ARC ali cu pokusati .

Hvala na odgovoru , iskreno da ti kazem mislio sam da niko nece ni procitati koliko sam ,,udavio" sa temom :D

moguce da imamo slican problem.....
ima tv Lg 32LD320,i trenutno zavrsava posao....pored njega jos par igracki..Sat HD Risiver..AppleTv..AndroidTV..IPTV....i posto on ima samo 2 hdmi,ulaza,ja sam to resio sa HDMI switchom 4/1....koji radi odlicno,i ima svoj daljinac....pa svaki uredjaj na Tv..menjam njegovom malim daljincem znaci kombianacija HDMI sa TV radi savrseno...cak i ne znam da li su kablovi 1.3...ili 1.4.........e u medjuvremenu nabavim AV risiver Onkyo koji ima 4HDMI in porta i 1 HDMI Out....medjutim nesto mi ne izlazi nista na OUT(kontrolisao sam kod prijatelja majstora,sve savrseno)...
da sad ne bih gubio vreme...ja sam ostavio sve kako je bilo pre nabavke risivera..znaci sva 4 uredjaja,na HDMI switch pa u TV...a TV sam Digitalnim Optickim spojio na Onkyo AV.....i meni je to Ok varijanta....cekam da pazarim jos par Optickih kablova...pa cu da spojim svaki uredjaj posebno sa Risiverom,kolko znam tako ce realnije da izadje zvuk,jer moguce da kroz Tv,ne prolazi svaki signal isto.....(neka me neko ispravi)
ja se malo raspisao,a verovatno ti nista nisam pomogao...al dobro,i meni svaki savet dobro dodje...:)

Citajuci sta 6pack pise, sve vise sam uveren da nesto nije u redu sa LG HDMI varijantom.
Ja takodje imam Onkyo AVR i Panasonic TV i sve radi preko HDMI savrseno.

@6pack: koliko to optickih ulaza imas na receiveru, kada mozes sve uredjaje da povezes optikom?

Pozdrav

imam dva opticka,i dva coaxial...i sada mi je sledeca varijanta....Svi uredjaji su spojeni preko HDMI kabla direktno na Tv,svaki posebno....a Tv je spojen Optickim kablom sa Risiverom....i vrlo sam zadovoljan zvukom(iako znam da je bolje da je svaki uredjaj direktno spojen sa optickim na risiver)a u principu,to cu i da uradim(bitno mi je da spojim Sat HD Risiver,i AppleTv)IPTV i ne mora na optiku....samo da kupim jos jedan kabl..:).....a nabavio sam i switch za opticki kabl 3/1...pa cu i tu kombinaciju da probam...
evo slika...
UTHQ-OPTSW
HQ OPTIČKI SWITCH 3 PORT
Karakteristike: 1 IN / 3 OUT , 3 IN / 1 OUT
98y0io.jpg

i sta sve ima AV risiver "zadi:)
17ahp2.png

P.S..kad smo vec kod ulaza....Koja je razlika izmedju Optickog i Koaksilnog.....kolko vidim ,oba se vodi pod Digital In????

Poslednja izmena:
meni na optickom ide 5.1 a na koax ide samo 2.0..... ako se dobro secam :)
odavno nisam cackao

Ja sam razdvojio signal trenutno . Sada mi je povezano Sve (Blu ray , Ps3 , Pc) preko hdmi-a do tv-a a od istih komponenti do receivera saljem zvuk preko coax-a . Moze da se poveze preko coax-a i dobije 5.1 cak mislim da je bolje tako nego preko optickog . Jedino sto ne moze da se pusti hd master audio zvuk . Tu je ogranicen . Hd master audio zvuk mora preko HDMI-ja . Meni stize media player koji pusta sve zivo ukljucujuci i Blu ray ISO sa Hd master audio zvukom ali ima samo jedan HDMI izlaz tako da sam primoran da saljem i zvuk i sliku ka receiveru a od njega ka TV-u .

Sutra mi stize HDMI 1.4 pa ce mo videti sta i kako :)

Za obicnog korisnika, sa budget opremom, nema nikakve razlike izmedju opticke i koaksijalne veze.
HD zvuk ide samo preko HDMI veze.

Pozdrav

Planiram da kupim ovaj TV, ali ako ne moram, ne bih kupovao Wi Fi adapter, nego bih ga povezao sa lan kablom. Da li je to moguće? Moze li iz TP LINK-a da ide jedan mrezni kabl u TV ili je to nemoguće. Hvala na odgovoru.

Ako TV ima LAN konektor, onda je moguce (a i pozeljno). Kabel je jos uvek bolji od WiFi: manje je podlozan uticaju okoline.

Pozdrav

Kupio juče ovaj TV. Prezadovoljan sam. Povezao sam ga LAN kablom i sve radi OK. Nema potrebe kupovati WiFi adapter.

Danas sam probao sa Hdmi 1.4 i nista , opet ista prica . Ne znam stvarno sta je u pitanju . Ako neko zna kako da resim problem neka pomaze :mad:

Citam ovaj post o povezivanju Lg-a sa resiverom brine me kako bi ja povezao moju 10 godina staru Yamahu sa LG tv-om ili sa nekim drugim televizorom? Da li bi tu bilo nekih problema zbog ulaza na Yamahi? U pitanju je Yamaha RX-396RDS. Nebi voleo da kupim tv a da posle ne mogu da iskoristim pojacalo ( pa jos da kupujem i novo pojacalo). Ovo pitam da iskoristio moje B&W zvucnike kao podrska tv-u(kada gledam neki film ili koncert ).Inace mi je na njega prikacen CD player i DVD player kao i moj CRT Sony. http://www.hi-fi.ru/auction/detail/756957

reci nam sta ima od ulaza...na toj Yamahi....ne znaci ako je risiver star,da nece da valja ,ili moze.....
meni je komp nakacen na jos stariji Radio Risiver MusicAir,koji ima one stare petozilne konektore.....i zvuk mi razbija na kompu,sa jos dva Grundigova zvucnika od po 50w...za komp mi vise i ne treba.....
sve ostalo je na Onkyu:)

tv opticki izlaz + av resiver ili stereo pojacalo opticki ulaz i mirna glava.

Vrh Dno