Šta je novo?

Problem sa povezivanjem dve lokacije

tw1sted

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
619
imam problem da povezem lokaciju A (Mirijevo) i lokaciju B (Centar), ne mogu da nadjem nijednu varijantu koja ne iziskuje dosta kesha (pricamo o sumi izmedju 700 i 1000 eur), ne znam da li postoji neko drugo resenje sem preskupog wireless-a ili kablovskog provajdera, da li postoji neka varijanta preko neta ili RAS-a, a da ok radi

Molim Vas za pomoc

Ako ti nije frka kači se modemom na RAS na 33-53k ali mislim da ne bi bilo loše da uzmeš par Zyxel ruter-modema i iznajmiš liniju od telekoma. Ruteri su oko 130€ komad plus troškovi zakupa linije u zavisnosti koliko centrala ima između lokacija. U zavisnosti od kvaliteta voda i daljine max brzina je 2,3 Mbs.

Samo sto zakup linije kosta podosta :)
Ne znam tacno koliko...

p.s.
Zasto ti je wireless varijanta preskupa ? Ako imas opt. vidljivost izmedju te 2 lokacije, go for it !

Poslednja izmena:
Zakup mesecno
analogni vod
preko I centrale preko II centrale preko III centrale
prenos podataka 2-žično 651,47 1.302,93 2.072,85
prenos podataka 4-žično 1.302,94 2.605,86 4.145,70

Pretpostavljam da od tebe ima dve centrale pa je mesečna cena 1302,93 + zasnivanje pretplatničkog odnosa jednokratno se plaća.
Žica je žica sa WIFI se nikada ne zna pogotovo u haosu kaji vlada u etru u centru. Mi smo imali dva Zyxela u staroj firmi i to je radilo kao sat, u novoj firmi 791 serija radi na 2,3MBs

Malo je nepregledno podaci su sa sa www.telekom.yu

Pa nisu lose te cene, mislio sam da je daleko skuplje (bar takav utisak su mi ostavili neki ljudi). Odlicno.

A šta se kači na analogni vod? Klasični kablovski modem or what? Npr. neki model navedite, baš me interesuje.

Ali, što reče nPetar, veći je izazov povezati bežično dve lokacije, nekako je... bolji feeling. A i nema pretplate, samo početni troškovi.

zar telekom nema ogranicenja tj. veca propusna moc vise kesha?

mislim to je neka politika po kojoj oni posluju "naplati sve sto mozes"

Lepo brate. Pc Anywhere na oba računara. Jedan zove , drugi se javlja. Daš password i eventualno namestiš remote control. Kada pokupiš podatke disconnect i to je to. Tako bar radi firma kojoj održavam nekoliko Pc-a preko modema.

Nazad
Vrh Dno