Šta je novo?

Problem sa posiljkom (amazon)

Robisha

Poštovan
Učlanjen(a)
07.10.2014
Poena
54
Pozdrav, nov sam ovde mozda sam postavio temu u pogresnu sekciju ali ajde
Ovako imam jedan veliki problem, pre 3 meseca sam narucio Gaming Headset iz Kine, i tu se stvara problem. Vidim da pise your item is shipped i pitam prodavaca da mi ostavi tracking ID, on mi ubrzo odgovori i prosledi mi tracking ID koji nije pokazivao nista sacekao sam 15 dana u nadi da ce se updejtovati to ali nista, ja ga pitam u cemu je problem medjutim nista ne odgovara mesec dana i javim supportu na amazonu, i uz pomoc amazona uspem da stupim u kontakt sa njim on se kao izvinjava i daje mi novi tracking ID koji je pokazivao pogresnu destinaciju ja to odmah prijavim ali prodavac ignorise poruke ali sam uspeo nekako refund da izvucem. Medjutim ja iz dosade ukucam tracking ID na sajtu nase poste kad ono pise da je paket stigao u Beograd. posle 3 meseca verovatno me je ignorisao dok nije nabavio slusalice. I sada ako uzmem taj paket ( nemam nameru da placam prodavcu zbog bezobrazlika ) da li cu imati problema? Da li ce me '' juriti za pare'' ? hvala na odgovoru

To je pitano vec XX puta, i odgovoreno! Ako je veca suma, i on ima taj broj jos uvek, i ne vrati mu se, i proveri gde je, i vidi da si uzeo... Moze da te cima, ali nema nekih mogucnosti da ti ista uradi jer on nije ispostovao svoj pravilnik (recimo napise "za 60 dana maksimalno isporuka"), a opet mozda uzmes i ne bude nikom nista jer on i ne ocekuje vise taj paket, smatra ga izgubljenim!

Bez obzira na tvoju ljutnju na prodavca, mislim da je ipak ljudski, a i fer naravno, da ako vec uzmes paket i to je sto si narucio, platis coveku, bice ti mirna savest i imas posle kredit kod njega AKO ti zatreba opet nesto sto bas on prodaje, ili je on najpovoljniji, ili kako vec...

salje 2 nindza ubice po tebe ako za 15 dana mu ne ispostavis racune.

prvo i pre svega, ti si taj paket cekao 3 meseca, 90d, da si igrao na dobru volju onda bi mozda i izvisio za novac a on bi ti pricao price kako je poslato, kako je 100% na carini, kako je na putu do tebe, itd.
ko ga sisa, za 3 meseca covek moze da rikne a kamoli da ceka headset, pisu tamo rokovi do kojih se sta ceka, i cao-zdravo, ako na nasim domacim sajtovima za gluposti daju negativne, mozes i ti da uzmes headset koji cekas vec 90 dana, a i kinezi vise nego ikad vole da muljaju.

znaju se rokovi, to sto kad kinez prica "doslo je do zagusenja, cekaj jos 15 dana, na carini je 10000% kod tebe nije do mene cuo sam da je srbija losa zemlja, hladno je tamo dosta sad, azija je to", on moze da okaci macku o rep.

da li je fer ako platis 10e skuplju postarinu gde predmet treba da dodje za 2-3 nedelje brze od obicne besplatne poste, a on opet dodje posle mesec i nesto dana takodje?
hipoteticki, naravno. rokovi postoje.

Nazad
Vrh Dno