Šta je novo?

Problem sa pokretanjem lg optimus 2x

babac90

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poena
154
eh ovako, ljudi pomazite molim vas.
maloprije sam instalirao Cyanogenmod RC 7.1 na moj optimus 2x i radio sam prema uputstvima sa wikipedije.

"Method via ROM Manager

Launch RomManager.

Optional: Choose the first option in the app, Flash ClockworkMod Recovery to update to the latest version.

Select the Download ROM option from the main menu in the ROM Manager.
Select the CyanogenMod option, and then choose the latest version of CyanogenMod from the menu.

Optional: When you select the latest version of CyanogenMod, check the Google Apps* option.

Once the ROM is finished downloading, it asks if you would like to Backup Existing ROM and Wipe Data and Cache.
If Superuser prompts for root permissions check to Remember and then Allow.
The LG Optimus 2X will now reboot into the recovery, wipe data and cache, and then install CyanogenMod. When it's finished installing it will reboot into CyanogenMod. "

i sve sam uspjesno zavrsio i instalirao. Kada je doslo vrijeme da se pokrene mobitel, stalno mi se ovo desava:

Znam da bi mi pola vas predlozilo servis ali ako postji ikakav nacin da se ovo popravi bez servisa molim vas objasnite mi :S

Flashuj nazad stock Optimus 2X ROM. Najverovatnije nisi odradio wipe kako treba, pa je zato upao u loop.

Jos jedna stvar citao sam i da ta metoda flashovanja preko Rom managera nije bas uvek 100% sigurna i da je bolje odraditi onu prvu metodu flesovanja iz CWM-a. Tako da bi bilo bolje da probas sa tom prvom metodom, a ako ne radi vrati stock rom.. 🙂

Poslednja izmena:
ja se ne razumijem bas u to na zalost pa ako vam nije mrsko da mi malo detaljnije objasnite molim vas.
Sve sam ja lijepo radio kao sto pise u uputstvima. Preko superoneclicka rootao mobitel i ovako redom radio ali eto 🙁
procitao sam da se rootanjem gubi garancija telefona tako da bi morao i platiti a to mi ne pada na pamet kad imam na ovom forumu pametnih ljudi 😀 hehe

pa eto ako vam nije problem molio bih da mi objasnite kako da vratim stock ROM

hvala 🙂

verovatno imas Clockworkmod recovery instaliran tako da ne moras da vraca nista na stock. iz recovery-ja mozes da flash-ujes ponovo isti rom bez ikakvih problema. u principu desava se isto kako kad postupak pokreces iz ROM manager-a samo sto ovde deo posla odradjujes rucno

pritisni VolDown taster prilikom paljenja i drzi VolDown i Power dugme dok telefon ne butuje recovery. ako si skidao rom preko RM-a on ti se nalazi na SD kartici u folderu clockworkmod/download. tasterima VolUp i VolDown idi na opciju install zip from sdcard>choose zip from sdcard i tu pronadji *.zip fajl roma kojeg si skinuo kroz ROM Manager. Pokusaj ponovo da flash-ujes isti rom, mozda je samo nesto pogresno krenulo tokom instalacije. Ukoliko ne upali, skini ponovo rom sa neta (mozda je neka greska u download-u) ili probaj neki drugi rom kompatibilan sa clockworkmod recovery.

update 1
mozda mogu da pomognu opcije wipe data/factory reset ili wipe cash partition. ako opet bude bilo nekakvih problema, idi na mounts and storage menu i uradi svih 5 (ili 6 ako imas sd-ext particuju) ponudjenih format-a.

update 2
ako si bio dovoljno priseban da backup-ujes prethodni rom, iz recovery-ja naravno mozes da uradis i restore na prethodno stanje

Poslednja izmena:
nekad wipe treba i par puta odraditi, cisto za svaki slucaj

morao sam wipe uradit jos jednom.
sad radi cm 7.1 super.

hvala vam puno !!!

Poslednja izmena:
Glupo pitanje ali jel ti rade slusalice na tom fonu sa CM 7.1? Meni npr na mom galaxy miniju nisu radile a i jos neki su se zalili da im ne rade slusalice na CM 7.1 .

Sh0m1: slusalice mi rade super 🙂

all:

jos sam uocio neke bugove koji mi smetaju uzasno tako da sam odlucio vratiti na android 2.2.2 froyo i cekati gingerbread.
trazio sam mnogo po internetu i nisam naasao nista.
mozete li mi vi naci ako nije problem negdje odakle mogu downloadovati froyo 2.2.2 za moj optimus 2x??
hvala

Poslednja izmena:
XDA Forum > LG Optimus 2x > Android Development. Tamo imaš thread sa originalnim ROMovima.

oke hvala!

Ovako, imam jedan problem zbog kojeg ne mogu niti praviti slike ni video klipove, niti sta skidati sa android marketa...zato sto uvijek trazi da umetnem SD karticu.
Kada udjem u kameru pise mi: Please insert an SD card before using the camera.
Kada udjem u ROM Manager pise mi: The SD Card needs to be mounted to use ROM Manager.
Kada hocu da skinem nesto sa browsera pise mi da nemam sd kartice i ne moze se skinuti.
Zasto mi se desava taj problem kada imam jos 5 GB slobodnog prostora interne memorije???

Internal storage:

Total space - 1.48GB
Available space - 1.30GB

Additional storage:/mnt/emmc

Total space - 5.50GB
Available space - 5.50GB

Kako da ja iskoristim tih 5 gb sto imam???

Nazad
Vrh Dno