Šta je novo?

Problem sa pokretanjem igara!?!

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Evo doslo vreme opet da trazim pomoc. Naime o cemu se radi. Pre par dana instalirah battlefield 2 i kad sam klikno na igru, ona samo krenula da ucitava i vrati me u vindovs. Ok, rekoh ajd preskocicu je nije to neki gubitak kardinalan. Danas kuci donesem par novih igara izmedju kojih i Splinter Cell DA i imam sta da vidim. Naime posle poprilicno duge instalacije i osnovnih podesavanja nebi lih pokrenuo igru, sav sretan konacno kliknem start, on krene, otvori onaj prozor gde mogu da biram single, multi i sl i kad kliknem na single opet posle par sekundi leti nazad u windows (inace kad izaberem multiplayer radi bez problema). Napominjem da na kompjuteru imam instalirano oko 70 igara (sto novijih, sto starijih i sve rade bez problema osim navedene dve; doduse i medalja casti 1 me izbacuje u win, al to sam skontao vec da je do 9x.xx drajvera). Inace skoro sam 100% ubedjen da problem pravi neki od skunitih updatea sa microsofta ili nesto od stvari koje se instaliraju iz autopachera (koji inace koristim). Napominjem da mi je odmah po instalaciji windowsa ovaj put battlefield 2 radio, ali posle instalacije ko zna cega, kao sto sam vec napisao vise nema leba od istog. E sad da formatiram hd zbog 2 igre nemam nameru i ako sam osudjen da preskocim ove igre to cu i uciniti, ali ukoliko je iko imao slicnih problema i uspeo da ih resi, neka podeli misljenje, bio bih mu vrlo zahvalan.

Inace primetio sam da recimo i sisoftware sandra 2007 professional isto reaguje kao i navedene dve igre (vraca u win odma) dok recimo ista sandra ali light radi bez problema.

Inace tema bi mogla da posluzi i svima ostalima ukoliko imaju problem sa nekom od igara da napisu tu problematiku ovde, a mi pokusamo da im pomognemo.

Eh,ajde i ja da pitam,mada nije toliko bitno..
Kada IZLAZIM iz igrica,znachi,kada vishe ne zhelim da se igram,pojavi mi se samo crni ekran,i nishta ne pomazhe...ctrl+esc,alt+f4,alt+tab,ctrl+alt+del...
Smiri se tek kada ukljuchim neki dodatni program (chiji shotrcut imam na tastaturi: Outlook,Opera,My documents..),tek onda me vrati u win..
Do chega bi to moglo biti?

Autopatcher je i mene zezao,ja licno drzim kod kuce win xp sp1 jer stvarno nema potrebe za petchovanjem wina zbog npr mrezne sigurnosti kada samo stavish 3rd party Firewall i Antivirus i to je to.Autopatcher i SP2 instaliraju 300 servisa koji mi uopshte ne trebaju.Na MS SUS-u uvek prvo moras odobriti posledni patch,pa tek onda moze da se instalira bas zbog potencijalnih problema koje moze da stvori na odredjenoj softwerskoj konfiguraciji.

Sandra 2007 ne radi zbog godine ,vrati na 2005 ili tako nesto i proradice,glupost.

Sto se tice pucanja pokusaj da vratis prvobitne win fajlove sa sfc /scanonce komandom iz cmd-a,pa reinstal drivera za plocu,grafiku,i dx.

Primetio sam da kada igre dobiju ritmicko blago seckanje npr svake 2-3 s,reinstalacija dx-a resava stvar provereno.

aj, i ja da kukam............
Kod druga se pojavljuje vrlooooooo cudan problem da posle bilo koje igre (citaj 3d aplikacije) komp restartuje... jednostavno, exit ---- please wait, win loading......
ne pomazu ni drajveri, ni novi win, ni dx...........

Jeste da je proslo dosta vremena od pokretanja teme, ali evo da se javim pošto sam u međuvremenu rešio problem sa splinter cellom DA. Naime, zvuči prosto neverovatno ali uzrok svih mojih problema je bio skrnavi ReForce program (za one slabije upućene to je program koji vrši refresh rate ovverride u windiwsu). Isključivanjem istog je sve proradilo.

Još jedan od dokaza kako i sitnice u koje se najmanje sumnja mogu da budu uzrok velikih problema i glavobolja na kompjuteru!!!

Ni jedno ni drugo... Jednostavno si zaboravio da iskljuchish telefon(e) 😀

Nazad
Vrh Dno