Šta je novo?

Problem sa pogadjajte cime?

• Začetnik teme Začetnik teme ypow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ypow

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Windowsom naravno.
Sta se desilo, ne znam, ne znam kako i ovo pisem(tj. kako mi firefox radi).Ali da krenem od pocetka.
Jedne lepe veceri, ja tako kuckam, i sestra mi prospe sok po tastaturi, i ja odma gasim komp da slucajno ne zaje*em extra mocnu kinesku tastaturu od 400 kinti 🙂. Normalno ja je rastavim, operem gornju plastiku i onu silikonsku tablu i stavim da se suši.
U međuvremenu se meni malo surfovalo, i ja onako bez tastature pokrenem win. Kako sam ga upalio, prvo ad-aware lupi neko upozorenje, odprilike: 'registry changed:a/'(nisam siguran 100% ali je bilo tako nekako). Ja reko to izbacuje zato sto nije povezana tastatura, pa zato menja reg(posto se u njega bas i ne razumem). Od deny ili accept ja kliknem ovo prvo. I sve OK. Onda mi izleti SPY BOT sa slicnim upozorenjem za menjanje registry baze sa istom porukom da se radi nesto sa 'a/' ili 'a%' nisam više siguran. I ja deny. Opet, izleti upozorenje za jednu od aplikacija, i ja deny, i tako za svaku aplikaciju ponaosob, sa mojim odgovorom naravno deny. Kad sam video da nece da prihvati, ja onda za svako upozorenje kliknem da prihvatam promenu. I kad sam sa svim tim kliktanjem zavrsio, ja da pokrenem klickomaniu (shortcut), ikonica se samo zabeli kao da sam je cut-ovao. probam drugu igru, isto. Bilo koju aplikaciju, isto. I opet sam bio u tripu da je to zbog je*ene tastature.Odem na net, izblejim, ugasim komp(napominjem da nista osim toga nije primeceno da radi kako ne treba).
Vidim tastatura se osusila, extra. Sklopim, povezem, upalim, i posle izlistavanja komponenti, pri dizanju sistema, plava pozadina, sa praznim prozorčićem, samo na sredini %a, ili a/,kako sam već rekao i ispod njega samo OK. Kliknem ja, on nastavi standardno, WELCOME ali kad pokaza desktop, ja imam sta da vidim(vidite i vi u attachmentu).Nijedna precica kako treba, na koju god da kliknem, pita kojim programom da je otvori. Probam preko run-a msconfig, isto pita kojim programom ovo da otvori :S: . U tray-u u cosku kod sata ne prikazuje ni jedan aktivan program, iako su na autorun: nod32, ad-aware, spy bot, zonelab, du meter. Evo sad sam na netu, ni to ne prikazuje u cosku. Kliknem da promenim datum, kao da nisam kliknuo. Tako isto i sa bilo kojom stavkom iz control panela (tu prikaze ikonice kako treba). Probao da promenim user account mislivshi da promenim nesto kao drugi user, ali isto, kao da ne klikcem. kada pronadjem bilo koji .exe file da pokrenem, opet ga zabeli kao da je 'cut'. Jedino kako hoce da pokrene program to je da oznacim neki file>desni click>open with... ili jedino u slucaju firefox-a da otvorim neku internet stranu memotisanu na hard, i tek tad radi, i to sasvim normalno.
Da dodam, mada mislim da nije vazno, ali za svaki slucaj :amd 64 3000+, 512 DDR, ati 9600pro, msi maticna, net dial up. Instalacija win xp sp1, traje "vec" 8 meseci.
Tipujem na neku viruschinu, ako nije tako onda neki major error sistema.
Izvinjavam se svima koji mrze da citaju ovolike poruke, ali sam imao osecaj da ako nesto izostavim, nece biti potpuno jasno.

Prilozi

• IMG_0296.webp
    IMG_0296.webp
    158.6 KB · Pregleda: 95
Prvo probam backup, ali kao i za ostale aplikacije prikaze mi prozor (attachment). Isto tako i ako idem direktno, tj. C:\WINDOWS\system32 > ntbackup.
A isto to radi kad pokrenem na run>regedit.
Jos 1 pitanje: kako ja uopste da ubacim onaj file koji si mi poslao. Izvalio sam da hoce da ga otvori ako je rar-ovan (u nekom editoru, ali cim ga extraktujem, isto ko i za sve ostalo-windows cannot open this file).

Prilozi

• Copy of IMG_0296.webp
    Copy of IMG_0296.webp
    166.3 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Drugo korisnicko ime nemam ( i guest mi je iskljucen), a kada probam da udjem na control panel>user accounts nista se ne desava.

Napravio drugog user-a, ali sve isto. Pa nista onda, moracu da obaram sistem, nista drugo mi ne preostaje.

Nazad
Vrh Dno