Šta je novo?

Problem sa podizanjem sistema! :( HELP

• Začetnik teme Začetnik teme geiger
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

geiger

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2004
Poena
319
Posle promene kulera na procesoru doslo je do sledeceg problema...win se ne podize i prijavljuje gresku da file pci config(ili neki slicni) fali i da probam sa repair opcijom sa instalacionog diska! Medjutim prilikom pokusaja bootovanja sa instalacionog WinXP diska prijavljuje mi neki error u heksadecimalnom obliku koji mi nista ne kazuje! Sledeca stvar koju sam pokusao je da poteram Acronis Trueimage backup particije koji me je cesto vadio G, ali je i on posle ucitavanja osnovnog prozora izbacio slicnu gresku...ponovnim bootovanjem i ucitavanjem Acronisa umesto opcije FULL(koja vrsi povracaj kompletne aktivne particije), izabrao sam drugu opciju, a to je povracaj particije bez PNP PCI konfiguracije! Ulazak u ovu opciju programa nije dovelo do ispisivanja greske i blokiranja racunara!
Medjutim kako nisam imao backup particije i koriscenja Acronisa u test svrhe, sledeci test mi je bio pokretanje Ubuntu Linux live CD-a! To je linux koji se ucitava direktno sa cd-a i ne zahteva instalaciju na hdd! Medjutim kada sam stavio cd prilikom butovanja posle standardnog prozora UBUNTU wil boot in 3, 2, 1 sec... dolazilo je muka racunara...znaci jednostavno crn ekran i nista vise!
Hard disk je ispravan i proban na drugom racunaru...Moja prva pomisao je da je riknulo nesto na ploci vezano za pci kontrolu ili slicno! "Polurad procesora" mi nije poznat, tako da pretpostavljam da je proc ok! Svaki butabilni cd koji sam ubacio na drugom racunaru radi bez problema...
Problem sam postavio ovde (krenuo sam od wina) mada ako tema krene u dugom pravcu (hardware), moze se tamo prebaciti....thanx svima unapred :wave:

Jesi li proverio da je taj novi kuler dobro namontiran? (da li dobro lezi, pasta, broj obrtaja i sl)
Mozda moze da pomogne i clear CMOS?

Nazad
Vrh Dno