Šta je novo?

Problem sa podesavanjem rezolucije.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Ovako, vjerujem da se nekom desilo, da kada zavrsi sa igranjem neke od igrica, rezolucija bude podesena na najmanju, tipa 800x600, a meni se desilo, da pri ponovnom podesavanju, namjestim da mi rezolucija bude najvisa, 1400 sa nesto, pa sad na ekran crn, i pise ,,Out of range,,.
Restartovao sam racunar, i pojavljuje mi se isto obavjestenje,a moje pitanje je kako da pristupim podesavanju.Jel trebam ici u BIOS?Izvinjavam se ako se tema mozda ne slaze sa podforumom, ako sam pogrjesio, nek je admin. premjesti🙂

Ne možeš po tom pitanju ništa iz BIOS-a, probaj iz SAFE MOD-a.

U safe mod ulazš tako što pre učitavanja win-a pritisneš F8. Tada ti izleti meni u kome biraš safe mod, mada ti pre toga probaj Last good known configuration, ako ti posle toga bude isto ti restartuj pa biraj safe mod. Tu možeš da odradiš system restore, par dana unazad kada je računar radio normalno, da preinstaliraš ili obrišeš driver za grafiku. To ti je u suštini win koji gura minimalan broj uređaja i drivera.

Da li ovo "Out of range" ispisuje Windows ili monitor? Ako je do monitora smanji frekvenciju osvezavanja na neku koju monitor podrzava u toj rezoluciji.

Nazad
Vrh Dno