Šta je novo?

Problem sa plocom Z77-A-G43

sweex1983

Slavan
Učlanjen(a)
14.03.2008
Poena
301
Problem sa plocom je sledeci:
Ploca samo radi sa memorijom u slotu br2, u ostala 3 slota kada se ubaci, upadne u loop (zavrti vent na cpu-u pa stane i tako u krug)
Memorija je kingston hyperx 8gb ddr na 1600, probao sam i drugu memoriju drugog proizvodjaca, ista prica. Dva pina od cpu-a su bila iskrivljena, ne mnogo ali eto i to da pomenem posto sam procitao da i to moze biti uzrok, pinovi su ispravljeni windows podigunt i komp radi besprekorno u svim segmentima, i sad pisem s njega, ali taj problem i dalje stoji.
Pitanje je da li moze bilo sta da se tu uradi, popravi mozda neka opcija postoji?
Probao sam i obe uparene memorije, i da se spusti freq. na 1333, isto...

cpu na tom soketu nema pinove,vec ploca.i najverovatnije je tu uzrok.ono sto ne kosta jeste da isprobas nekoliko verzija bios-a,ali ne nadaj se cudima.

cpu na tom soketu nema pinove,vec ploca.i najverovatnije je tu uzrok.ono sto ne kosta jeste da isprobas nekoliko verzija bios-a,ali ne nadaj se cudima.

cpu lezista sam mislio ne pinovi od cpu-a jer ih nema kao sto si i rekao, nisam se lepo izrazio... bio je i taj pokusaj promene biosa, sad je poslednji bios, tako da to ne resava problem. :(

otvori jos jednom i drtaljno pregledaj i proveri,ako ne bude pomaka nosi u servis,sta da se radi.

Verovatno su pinovi problem. Meni se desilo da rade samo dva slota od četiri i samo single channel, ali nisam se opterećivao jer mi nije trebalo više rama. Kad je zatrebao ram, onda sam kopao svuda, da bi na kraju izvadio procesor i video da su neka tri pina bila malo utisnuta i nisu imala dobar kontakt. Malo sam izvukao pinove, stavio cpu i sve je odmah proradilo (i radi već dugo kod burazera). Dobro pregledaj pinove, jer ovo je bilo jedva vidljivo dok nisam pogodio ugao iz kog se primeti.

Evo update teme, izgleda da nemam srece sa tim plocama, ovo je treca po redu.

Sada sam kupio istu takvu, pinovi su besprekorni. Komp se ponasa na sledeci nacin:

Power, upali vent na kuleru od cpu, nema slike i tako vrti, nekad se i sam ugasi. Ali, nasao sam foru kako da ga ozivim i pokrenem windows.
Naime kad upalim komp, na sekundu pozadi na napajanju prekinem dotok struje na prekidacu od napajanja, i ploca se osvesti i polako se windows pokrene. Moram da naglasim da se ovo desava i sa plocom MSI Z77-GD65 i MSI Z77-G43 i to na dve. Sto znaci da na sve tri ploce imam isti simptom, a i dalje ne kapiram sta je problem.

Jedino napajanje drugo nisam probao, drugi procesor, memoriju sam doduse probao samo jednu razlicitu. Probao sam razlicite graficke, kao i integrisanu isto se desava. I da napomenem da imam Zalman CNPS12x, i da jenom prilikom kad sam stavio stock kuler sa Z77 gd65 palio je 20-ak puta za redom bez problema.

CPu sam testirao u prime95 nema greske... memoriju sam testirao u windowsu...

Nazad
Vrh Dno