Šta je novo?

Problem sa plocom ili grafom (mozda i proc)

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
U pitanju AMD 64-bit i neka MSI (ne secam se koja) sa 9250 AGP sa pasivnim kulerom.
Kad se prikopca na struju- klikne na prekidac na napajanju, ventilator na procesoru pocne da se vrti i nista se ne desava.
Nikakav PiiiP
A nema ni slike na monitoru, kao da grafa ne postoji- ne dobija signal nikakav.
A nema ni karakteristicnog pip kad se pali komp.

Izvadio memoriju- pisti ploca.
Izvadio Grafu- nista se ne desava, nema karakteristicnog 4x piip- monitor ne reaguje.
Nisam imao AGP grafu da je zamenim, da eliminisemako je ne ispravna grafa, mada me buni ploca.
Zamenio napajanje- ista stvar- vrti se vent na procesoru, a monitor ne reaguje- ne dobija signal od grafe.

Zasto cim ukljucim komp u struju ventilator od procesora se okrece, a nisam ni upalio/startovao masinu???

What seems to be the problem??? :mad:
Ostadoh zbunjen- sumnjam na plocu.

najverovatnije ploca...Po ovome sto si napisao ja sumnjam na plocu..ali uzmi zameni grafiku da budes siguran 100 %...Uradi c cmos ploce,mozda je bios zabrljavio...

Menjaj procesor.
Ako nema nikakvog pip :), procesor, posto ti se sve vrti jel?
A i svetli ti dioda na ploci, jel?

Menjaj procesor.
Ako nema nikakvog pip :), procesor, posto ti se sve vrti jel?
A i svetli ti dioda na ploci, jel?

Ne svetli dioda, mada nisam primetio ni da je ima.
A vrti se samo CPU vent, posto drugog ni nema.

najverovatnije ploca...Po ovome sto si napisao ja sumnjam na plocu..ali uzmi zameni grafiku da budes siguran 100 %...Uradi c cmos ploce,mozda je bios zabrljavio...

C cmos uradjen- i isto.
Probacu sa grafom da budem 100% siguran.

@kokolan , nisi dobro procitao covek je napisao da kada izvadi memoriju ploca pisti , sto znaci da procesor nije.

Predpostavljam da nije ni grafika jer ne pisti kada nju izvadis, a trebalo bi.

Da ti se to mozda nije slucajno desilo posle flashovanja BIOS-a? Ako jeste onda ti se zeznuo bios ma da to moze da se desi i samo od sebe.
Ako imas mogucnost probaj da flashujes bios na programatoru pa onda probaj, ili je bios ili je ploca (ne prolazi post i zaglavi se izmedju detekcije memorije i grafike).

Po simptomima koje si naveo, ploca nije ispravna. Ploca ne bi trebala da startuje sama mada ima nekih modela ploca koje same "zavrte" pri uklucivanju napajanja, ali posle par sekundi stane.
Dakle ploca pali sama. U vecini slucajeva defektan je super I/O kontroler, mada moze biti i na drugom mestu nepozeljan sopj, pa cak i u velikim BGA cipovima.
Procesor deluje da je u nekom radnom stanju, posto kazes da se cuje piiip kad izvadis RAM (inace bez CPU ne bi se desavalo nista).
Ovo su moje brze predpostavke od informacija koje si naveo.

Najsigurnije i najbrze ces odrediti sta nevalja (ploca ili CPU pa i VGA) ako radis eliminaciju zamenom delova.

Nazad
Vrh Dno