Šta je novo?

Problem sa Pioneer SATA DVR-215D - neće da reže...

AMDAthlon

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
309
Imam problem sa Pioneer SATA DVR-215D. Neće da reže DVDove i CDove iz Nero 9.4.13.2. Naime posle 20% prijavi grešku pri rezanju. Probao sam i da menjam brzinu rezanja i da menjam tip i proizvođača diskova... Moguće je da mi se problem pojavio otkada sam instalirao Daemon Tools Lite, nisam siguran... Ima li neko neku ideju? Inače se sve ovo dešava na Win XP SP3... U device manageru je DVR-215D prijavljen kao Ultra DMA 4 uređaj.

Poslednja izmena:
A da se ti jednostavno manes Nero-a? Ili bar ne koristis verziju noviju od 8-me... iskluci daemon tools pa onda probaj.
Ja sam jos na 6.6 i nemam apsolutno nikakvu nameru da ga menjam.

Ako imas Kaspersky iskljuci ga dok przis disk jer se nikako ne vari za Pioneer rezacima bem li ga sto.:p

Probaću bez Kasperskog i probaću neki free software za rezanje...

Možda Kaspersky ne mora da se isključuje, već samo da se konfiguriše u Settings/Tools/Threats and Exclusions/... tako što će se Nero proglasiti za "Trusted Application"...? Koristim legalni Kaspersky 9.0.0.736.

Poslednja izmena:
Meni se isto to desavalo,sve dok nisam ubio Nero i instalirao neki 3ware software,koji odradjuje posao,zove se:InfraRecorderPortable,ima puno nedostataka kao recimo,ne ocitava vrednosti foldera u MB,tacnije ne postoji opcija da prikaze gabarit folder-a,fajlove normalno prikazuje.Ima jos par stvarcica koje mi se ne svidjaju,ali barem reze.Probaj i ImgBurn,ima puno opcija,verovatno cu ovih dana testirati i njega.

Poslednja izmena:
Šta je problerm:
a) Nero + Kaspersky ili
b) Nero ili
c) Kaspersky ili
b) Pioneer + Nero...

Nero ,sam za sebe,i to izgleda v.9+
Meni je iz cista mira pobrljavio..
(a ne kosta te nista da u KISu setujes pod Threats and Exclusions da ti ne cekira Nero..)

ja ne mogu da skontam zashto me zeza nero/kaspersky. imam upravo 215d pioneer i nekad prodje rezanje nekad ne sa greshkom ilegal disk ? (isto cd, dvd ne pravi razliku)

bio je pre nero v6 valjda sad je v9 i isto i dalje. znachi najgore je jer nekad nareze disk normalno a u velikoj vecini sluchajeva ne. chak sam proshli put apdejtovo firmver i za test narezao disk i ono radi pa zakljuchih to je to resheno. al evo upravo propade josh jedan disk .....

na drugom kompu imam isto neki pioneer (ne znam tachnu oznaku) i ima identichne simptome..

probao sam i sa gashenjem kasperskog (kis 2009) i opet nekad uspe rezanje al uglavnom ne. u kis-u je neru omoguceno da ima sve privilegije moguce..

shto se tiche medija pucaju izmedju ostalog i verbatim dvd-ovi..

wtf ?

Da,da..upravo to,kao i kod mene,nesto je 9ka pobrljavila,proveri buffer i videces da ga ne ocitava na Pioneer-u(imam isto Pioneer).Nekada prodje sesija,nekada pukne.Dakle,prosto resenje,ubijes Nero i vec iz prethodnih postova si dobio hintove ..'sta dalje'..

Ashampoo Burning Studio 6 free edition, ja ga koristim ahaj kao i svi moji prijatelji koji su videli kako radi, nero zaboravljen odavno, i sto je najbolje, dok reze, mozes da radis sta hoces na racunaru, toliko ga malo opterecuje.

Ashampoo Burning Studio 6 free edition, ja ga koristim ahaj kao i svi moji prijatelji koji su videli kako radi, nero zaboravljen odavno, i sto je najbolje, dok reze, mozes da radis sta hoces na racunaru, toliko ga malo opterecuje.
Sad sam probao i nazalost v6 se ne slaze najbolje sa Windows7,ali se zato nova v9 savrseno slaze. Program je lagan kao i 6tica i moze se komp normalno koristiti za vreme rezanja,program ima sve sto je potrebno. Narezo sam samo 3-4 DVD-a i svi su narezani bez greske,dok je sa Nerom stalno izlazio error na oko 5%. Jos cu ga malo testirati i ako sve bude kako treba mislim da ce Nero otici u penziju (bar kod mene) :)

kod mene na sedmici 64bit radi odlicno, tj nemam problema sa Samsungovim rezacem

Nazad
Vrh Dno